Esküvői csokor

Esküvői csokor

Egy esküvői csokor lehet nagyon sok féle. Tényleg csak a képzeletünk szab határt. Az esküvő fotózásának szempontjából jobb választás a közepes méretű és nem túl sok rikító virágból álló esküvői csokor. Ennek számos oka van.

A túl nagy esküvői csokor ami már viccesen inkább esküvői bokor 🙂 többet takar ki a menyasszony és vagy vőlegény ruhájából mint talán azt szeretnének. Ennek ellenére a túlzott méretekkel elkészített csokrok is csoda szépek, de ami az előnyük az egyben hátrányuk is, továbbá a mérettel együtt a súly is megnő és azért azzal számolni kell, hogy a menyasszonynak a lakodalom alatt elég sokáig kell tartania.

A nagyon rikító virágokból álló esküvői csokor elvonhatja a figyelmet a párról, főleg egy olyan környezetben ahol a színek annyira nem dominálnak. Itt csak egyetlen javaslatot tudunk tenni, mindenki törekedjen a harmóniára, és vegye figyelembe a lehetőségeket, előnyöket és hátrányokat egyaránt. 🙂

Az esküvői csokor harmonizáljon az esküvőn alkalmazott dekorációkkal, a környezettel és illeszkedjen ne csak a menyasszony de a vőlegény ruhájának színéhez is.

Sokszor felmerül külön napi kreatív fotózás esetén, főleg akkor amikor az esküvő utáni napra szervezi a pár, hogy a csokor hogy fogja kibírni.

Ilyen esetben törekedni kell arra, ha az a szempont fontos számunkra, hogy ne kelljen új csokrot készíttetnünk, hogy a kreatív fotózás lehetőleg az esküvő utáni napon legyen. Ebben az esetben a csokrot le kell hűteni, hűtőben tárolni ameddig csak lehet, így ki fogja bírni a következő nap végéig.

Külön dobó-csokor

Az esküvő alatt a menyasszony nem minden esetben az esküvői csokor eldobásában gondolkozik, ilyenkor egy külön csokrot készíttetnek. Ez általában kisebb de a menyasszonyi csokor “másolata”. Sok esetben a dobócsokor 3 vagy 4 részből áll ami a dobás pillanatában szétesik, így több hölgy is elkaphatta azt. Ezzel fokozni tudjuk a dobás viccességét. 🙂

Fotózás szempontjából minden csokrot külön megfotózunk, akár több környezetben is, gyűrűkkel és gyűrűk nélkül, hogy a fotó tökéletesen visszaadja a csokor jellegét, színvilágát és formáját.

Esküvői csokor fotógaléria