0

Exposure X6 Magyar workshop

Alien Skin Exposure X6 Magyar workshop

Alien Skin Exposure X6 Magyar workshop elsősorban azoknak szól akik alternatív megoldást keresnek a Lightroom vagy egyéb RAW feldolgozó szoftverek helyett, vagy teljesen a fotózás elején járnak és kíváncsiak egy alternatív RAW feldolgozó szoftverre. Persze azokat is várom szeretettel akik a Lightroom mellé keresnek egy második megoldást.

Alien Skin Exposure X6 Magyar workshop elsősorban arra kíván rávilágítani, hogy van élet a Lightroom -on kívül is. Továbbá, hogy az Exposure X6 egy valóban önálló szoftver ami nem az Adobe termékeinek részeként, hanem önállóan kínál RAW feldolgozási lehetőségeket. Nem is akár milyeneket.

Jobb az Exposure X6 mint a Lightroom?

Nem, nem jobb, más! Erre a kérdésre a pontos válasz amit adni szoktam az az, hogy mindegyik valamiben jobb mint a másik. - Mindegyik szoftvernek megvan az előnye és hátránya. A teljes összehasonlításról itt olvashattok bővebben.

Mi is pontosan az Exposure X6

A RAW fotók feldolgozásához valamilyen szoftverre van szükségünk, ami a RAW azaz nyers kép formátumot átalakítja pl.: .JPG formátumra, hogy az bárhol bármilyen eszközön megjeleníthető legyen. Igen jogos lenne itt egy gyors kérdés: akkor miért nem .JPG-be fotózunk egyből? Azért mert a RAW sokkal több utó-feldolgozási lehetőséget ad. Továbbá a .JPG egy tömörített képformátum amíg a RAW file nem az.

Kezdetben csak a Lightroom létezett mely az Adobe terméke. Az idővel viszont sok-sok hasonló szoftver jelent meg a piacon kisebb nagyobb teret hódítva maguknak. Majd a kevésbé használhatóak lassan le is morzsolódtak, viszont amik fennmaradtak azok mára már egész komoly lehetőségekkel kecsegtetnek. Ilyen többek között az Exposure X6 is. Gyakorlatilag az Exposure X6 teljes mértékben kivált minden RAW feldolgozó szoftvert és, személyes véleményem ugyan, de magasan felettük is teljesít!

Jogos a kérdés, hogy miért gondolom ezt? - Azért mert a hosszú évek alatt az első Lightroom verzió óta követem a fejlődését az Adobe szoftverének. Az első időszakban valóban nem volt más, így alternatívakban sem lehetett gondolkodni. Mára viszont a rohamosan fejlődő hardverekkel a Lightroom nem igazán tudta felvenni a versenyt. Folyamatos foltozgatás "motorháztető alatti komplett csere" sem hozott igazi előrelépést. Jómagam állandóan akadozásokra, lassúságra és egyéb megmagyarázhatatlan anomáliákra tudok visszaemlékezni az elmúlt évekből.

Aztán megjelent az első Alien Skin Exposure szoftver, ami a kezdeti időkben még nem volt önálló, viszont mára teljesen az. Azt viszont rögtön az elején lehetett tudni, hogy itt valami új indult el, valami más, valami több, valami jobb. Az évek alatt és a verzióváltások révén a csapat bebizonyította, hogy lehet ezt másképp is csinálni. Mára az Exposure X6 olyan szoftver amit én pl. sokkal jobban szeretek mint a Lightroom legfrissebb verzióját.

Egyszerűen mert az Exposure X6 gyorsabb mint a Lightroom! Nem kicsit, sokkal. Továbbá nem akadozik, kihasználja a hardvert. Tele van olyan funkciókkal amiket a Lightroom nem tud.

Miről szól az Exposure X6 workshop pontoan?

 • Ismerkedés a szoftverrel.
 • Felület és panelek kezelése.
 • Fotók importálása, katalogizálása.
 • Alapvető fotó-feldolgozási lehetőségek.
 • Presetek.
 • Kötegelt fotófeldolgozás.
 • Színjelölések és osztályozások alkalmazása.
 • Rétegek kezelése.
 • Overlay -ek kezelése.
 • Effektezési lehetőségek.
 • Exportálás
Itt jelentkezhetsz a Workshopra.