Hogy dolgozunk mi egy esküvőn

Az esküvő minden pillanatánál szeretünk jelen lenni, természetesen amennyire ez lehetséges. Nem zavarunk meg semmit, semmilyen formában, sem eszközökkel, sem a jelenlétünkkel. Próbáljuk felszerelésünket minimalizálni, hogy minél jobban észrevétlenek tudjunk maradni. Figyelünk minden apróságra és minden pillanatra, dekorációra, eseményre, és minden lakodalmi összetevőre.

Az eseményeket nem alakítjuk saját izlésünkre, mindent hagyunk megtörténni úgy ahogy annak meg kell történnie és ahogy amúgy is megtörténne. Nincsenek “ráerőltetett” helyzetek, pillanatok, beállítások. Nem szólunk bele semmibe, és nem tervezünk meg előre semmit. Folyamatosan figyeljük a nap folyamatait és követjük azokat. Közben pedig készülnek a fotók.

Nem hozunk magunkkal esküvői kiegészítőket, és egyéb általunk jónak gondolt dekorációkat.

 

Fények és vakuzás

Minél tovább szeretünk a természetes fényekkel dolgozni, hogy maximálisan vissza tudjuk adni az esküvő hangulatát, az ott megélt pillanatokat azokkal a környezeti hatásokkal amik jelen voltak. Műfényeket, vakukat csak akkor alkalmazunk amikor már elengedhetetlenül szükséges. A lakodalom / party alatt akár (de nem feltétlenül) egyszerre több vakuval is dolgozunk, melyekhez saját állványokat hozunk. Ezek a több vakus rendszerek nem foglalnak nagy helyet és teljesen észrevehetetlenül tudjuk őket elhelyezni, nem zavarják meg az eseményeket.

 

Fotók mennyisége, elkészülési és átadási idő

Egy egész napos esküvőn egy fotós esetén 800-1200 fotó biztosan készül az események mennyisége alapján. 2 fotós esetén 1500-2000. Ez a mennyiség a nyers formátumot jelenti, amit a feldolgozási folyamat megkezdésével leválogatunk. Itt azok a fotók amik nem sikerültek jól, törlésre kerülnek, majd megmarad a tényleges mennyiség. Ezt a fotó anyagot az elsőtől az utolsó fotóig kidolgozzuk, majd átadásra kerülnek. A fotók teljes elkészülési ideje a fotózás napjától, több napos esemény esetén az utolsó fotózási naptól számítva 4-6 hét. Nyers (RAW) fotók nem kerülnek átadásra.

 

Retusálás és fotó kidolgozás

Fotóinkról csak azokat a zavaró tényezőket távolítjuk el amiket feltétlenül el kell. Ez lehet egy bőr-sérülés, egy belógó ág, egy hajszál, vagy egy pattanás. Nem végzünk testi átalakításokat, és nagyobb grafikai beavatkozásokat.

 

Szerződéskötés és fizetés

Minden esküvőre szerződést kötünk. Nem dolgozunk szerződés nélkül. A szerződés az esküvő összes tartandó eseményét tartalmazza. Megkötésekor előleget kérünk el, mely a végső árból levonásra kerül. Az előleg összegét közösen határozzuk meg, de minimum 50.000 Ft. A teljes összeget a lakodalom napján elköszönéskor kérjük el egy összegben, melyből az előleget levonjuk.

 

Fotók átadása

Alap esetben egy internetes tárhelyet regisztrálunk minden párnak, melyet személyre szabva, azaz saját email címmel, jelszóval védve készítünk el. Ez a tárhely a pár tulajdonába kerül és marad. Az elkészített fotókat ide töltjük fel 300dpi felbontásban és natív 5000 pixel feletti méretben. Ezen felül igény esetén egy fából készült díszdobozos pendrive-ot is adunk, melyen az összes elkészített fotó helyet foglal.

 

Kikötéseink

A szerződés időtartama alatt nem veszélyeztetheti semmi és senki testé és felszereléseink épségét. Amennyiben ezek mégis veszélybe kerülnek, úgy a fotózást ideiglenesen felfüggesztjük, amíg a veszély fennt áll. Amennyiben a veszélyeztetés nem szüntethető meg, úgy a teljes fotózás beszüntetése mellett döntünk. Az ilyen esetek elkerüléséért minden esetben megbízónak kell szavatolnia.