Iphone 11 pro max teszt - tudj meg mindent az új iphone képességeiről, használatáról.Iphone 11 pro max teszt

Iphone 11 pro max teszt – Az egész teszt kizárólag objektív tapasztalataimra épül, nem tartalmaz semmilyen technikai adatot. Nem szándékom senkit megtéríteni, hogy használjon Iphone -t mert az a jó. Előre leszögezem Samsung -om is van és teljesen meg vagyok vele elégedve! Mindenki azt használ amit akar, ami tetszik neki amit magáénak érez.

Előszó és egy kis kritika

Egy szubjektív világban élünk, ahol egy az átlagból kiemelkedőbb mobilfotó máris sikereket arat, pedig az attól még csak egy mobilfotó semmi több, persze ez utóbbi kb senkit sem érdekel, csak a végeredmény számat és két irány van: tetszik, nem tetszik – ennyi. És igen elfogult vagyok a fényképezőgépekkel, mert szerintem fotózni továbbra is csak fényképezőgéppel lehet, még akkor is ha egy mobiltelefon is képes fotózni. Ma egy kép gyakran megtévesztő, hiszen soha nem a valóságot látod, hanem annak egy kevésbé vagy egészen erősen eltorzított másolatát, újraszínezett vagy filterezett verzióját. Igaz ez a színvilágra, a nagy látószöggel készített szürreális vagy abnormális formákra egyaránt. Ha valaki csak a valóságot mutatná meg fotóin valós színvilággal, az kicsi túlzással senkit sem érdekelne, hiszen a valóság unalmas, és hétköznapi dolog. Ez persze a fényképezőgépekre is egyaránt igaz. A képalkotás majd annak utómunkázása, újra színezése, vágása mindegy milyen eszközzel történik az akkor is a valóság eltorzítása. – Viszont kizárólag ezen az úton haladva tudunk különleges és nem mindennapi fotókat alkotni, amikre aztán jó sokan felkapják a fejüket és ömlik a like, emelkedik a követő szám.

Kis előtörténet

Világ életemben volt iphone -om, pontosabban az első iphone -óta minden típus megvolt az iphone 5S-el bezárólag. Azt követően a 6-os és 6S-es típusok kimaradtak, majd a 7-es is kimaradt volna, mert akkor úgy gondoltam, hogy szinte semmilyen előrelépés nincs az 5S és a 7-es között. Ugyanaz a szoftver más kaszniban. Ez valóban így is volt, a minden évben beharangozott “ilyen iphone még sosem létezett” szlogenek engem nem igazán érdekeltek, az meg pláne nem, hogy minden évben kétszer gyorsabb volt mint az előző. Hatalmas innováció ez, csak kérdés mi szükség van rá. Nagyobb sebesség = nagyobb akku fogyasztás és társai.

Viszont az 5S-es megadta magát. A konkrét hibája az volt, hogy öntudatára ébredt, mint a Skynet a Terminátorban. 🙂 – Egyszerűen fogtam a kezemben semmit nem csináltam vele, majd bekapcsolt a kijelző, kioldotta magát, belépett a telefonkönyvbe elkezdte pörgetni a telefonszámaimat, és random felhívott valakit. Ebből az elején amíg észrevettem a jelenséget volt is pár kellemetlen hívásom és magyarázkodásom. 🙂

A javítás gazdaságtalan volt, így nem maradt más választás, minthogy vegyek egy iphone 7 -est. Na ez aztán kiszolgálta az idejét ismét, hiszen egészen az iphone 11 -es megjelenéséig egyetlen egy típust sem vettem meg. A 8-as teljesen kimaradt olyannyira, hogy még a kezemben sem tartottam egy példányt sem. A 10-es olyannyira keltette fel a figyelmemet, hogy az volt az első iphone ami már ezzel az új teljes kijelzős előlappal érkezett home gomb nélkül, így ezt megtapogattam érdekesség képen, de annyi. Semmi olyan élményt nem adott ami miatt érdekes lett volna, a szoftver eleve ugyanaz minden iphon-on. Ellenben a Samsung -al és kb az összes androidra igaz ez, az Apple minden telefon típusa úgy működik, hogy a legújabb szoftver telepíthető. Ez konkrétan azt jelenti, hogy az 5S-es telefonomon ugyanaz a szoftver fut mint az iphone 11 -esemen! Ez azért szerintem nagy előny minden más gyártóval szemben.

Kiadták viszont a legújabb iphone 11 -est és azzal együtt az iphone 11 pro és pro max típusokat ami már az új 3 csodakamerás megoldással érkezett. Első ránézésre ez sem hozott semmi olyat ami miatt érdekes lett volna számomra, viszont kaptam az aktuális telefon szolgáltatómtól egy nagyon nagy egyszer felhasználható kedvezményt, így úgy döntöttem ezt kihasználva veszek egy új telefont, mert a Samsungom már nem az igazi (Samsung S7 Edge 32). Választásom az Iphone 11 Pro Max 256gb-os verzióra esett.

Joggal merül fel a kérdés, hogy egy fotózással foglalkozó oldal miért ír iphone -tesztet. Hát azért mert ez az új 3 kamerás rendszer fotózás szempontjából valami brutál cucc és nagyon nehéz mellette elmenni szó nélkül! A cikk valódi témája is erre fog fókuszálni.

Iphone 11 pro max

Horvátország tengerpart.

A teszt

A telefon funkciók csilli villik szépek gyorsak és jól használhatóak, de ezek pont ugyanilyenek az iphone 7 -esemen is, ez a része semmi érdekességet sem tartogatott számomra. 2 dolgot emelnék ki ami viszont mindent ver jelenleg a piacon, az egyik az akkumulátor, a másik pedig a kamera. Ezekre nem nagyon lehet panasz. Az első töltéssel alacsony töltöttségi mód bekapcsolása mellett 7 napot ment a vas! Persze vigyáztam rá, nem nyúztam és nem használtam napi több órát netezésre vagy videózásra. Mondhatnám, hogy átlagos használat alatt ment le az első teszt ami 4-5 nap többszöri nekifutásra más más használati intenzitás mellett. Ha nyúzom maxon, akkor is elmegy 2 napot, ami a jelenlegi piacon lévő telefonok közül messze a legjobb ekkora teljesítmény és kijelző párosításával. Ha elmegyünk valahova egy hétvégére, és otthon felejtettem a töltőt de 100%-al indultam el, egyáltalán nem kell azon aggódni, hogy lemerül mire hazaértünk.

A kamera és a videó

A fényképezés és videózás az új iphone 11 pro max -al valami elképesztő! – A kamera stabilizátor olyannyira profi, hogy már lassan megszégyeníti a piacon lévő kamera stabilizátorokat, pl egy Dji Osmo Mobil teljesen indokolatlan az iphone 11 pro max mellé. Bátran lehetne vele videózni úgy, hogy nem kell aggódni azon, hogy a kép remeg.

Az alábbi videót kézből csak az iphone 11 pro max -al készítettem. Valamiért a facebook eléggé lerontja a minőséget, és nem is találtam rá megoldást, hogy ezt hol tudnám módosítani, de képzeljétek el hozzá, hogy ez 1080p 60 FPS és brutál képminőség. A kamera stabilizátor viszont látszik, hogy milyen is.

https://www.facebook.com/tibpcsi/videos/2563356340368296/

A fotó

Szenzációs funkciókkal van felvértezve, úgy mint a portré mód, ami teljesen és jól elmosott háttereket eredményez. Bár ez a funkció az első max típusban megjelent már, ami az iphone 7 max volt, viszont nem tudom, hogy ott mennyire aratott sikert, erről nincs tapasztalatom. A nagy látószög mód, ami fotó és videó mód alatt egyaránt elérhető szintén páratlan fotók és videók elkészítésére ad lehetőséget. A makró közel-pontja, ami nem tudom pontosan mennyiről, de kb 5cm távolságról már képes éles fotót készíteni.

Iphone 11 pro max

Laxenburg kastélypark Ausztria.

Eltérés az iphone 11 pro max és az iphone 11 pro között

 • Akkumulátor kapacitás
  • Iphone 11 pro – A gyártó 18 óra videó lejátszást garantál, internetről lejátszva 11 óra – 3045 mAh kapacitás
  • Iphone 11 pro max – A gyártó 20 óra vagy több videó lejátszást garantál, internetről lejátszva 12 óra – 3969 mAh kapacitás
 • Kijelző méret és felbontás
  • Iphone 11 pro 5.8 inch 2688×1242 pixel 458ppi
  • Iphone 11 pro max 6.5 inch 2436×1125 pixel 458ppi
 • Súlya
  • Iphone 11 pro 188 gramm
  • Iphone 11 pro max 226 gramm

Ami tetszett az Iphone 11 pro max teszt alatt

 • Akkumulátor
 • A töltési idő, a gyári töltőjével pikk pakk feltölti maxra, a hivatalos érték szerint 50%-os szintet gyári töltővel 30 perc alatt eléri.
 • Kamera, a legjobb mobil kamera amivel eddig dolgom volt (iphone 12 pro max-ot nem teszteltem)
 • Gyorsan és jól használható funkciók
 • Stabil működés (bár nekem a Samsung is stabilan működött)
 • Brutál képstabilizátor
 • A kijelző szuper, ezzel már azért mindent el lehet intézni, és aki nem akar számítógépet külön, könnyen élhető minden élethelyzetben.
 • 1x módban a kamera szinte sötétben is képes jó fotót készíteni ami éles és használható.

Ami nem tetszett az iphone 11 pro max teszt alatt

 • A súlya, hát ez sajnos leszedi rólad a nadrágot, ha nincs megfelelően rögzítve. 🙂 Persze meg lehet szokni, de ilyen nehéz telefonom még nem volt korábban. Van benne anyag rendesen.
 • Dimenzionális méretei egy tokba rakva már kényelmetlenek lehetnek. Nincs kicsi a kezem, de így sem érem át hüvelykujjal ha a menüben vagy az alkalmazásokban kell kattogtatni. Abszolút 2 kezes használatot igényel. Nőknek egyáltalán nem ajánlom.
 • Valójában csak a normál 1x és a 0,5x kamera módok használhatók rendesen, a zoom kamera ami 2x néven fut a beállításokon belül mozgás közben kb képtelen éles képet lőni, ha mindehhez kevés fény is társul inkább ne is használd a 2x-et.
 • Semmilyen pró beállítás nincs az alap kamera szoftverben, ha valaki erre vágyik le kell töltenie egy rakat külső gyártó által készített programot.

Összegzés (és itt van a kutya elásva)

 • Akinek nem fontos a kamera ami mindig a zsebében van és előrántja fotóz, az ne vegyen ilyet, nem éri meg. Egy sima 7-es iphone-is pontosan ugyanezeket a szolgáltatásokat fogja tudni kisebb méretben és kisebb súlyban, persze akku időben gyengébb lesz. Hozzáteszem töredék áron.
 • Ez a telefon sem vált ki semmilyen fényképezőgépet, de nagyon jól helyettesítheti azt, ha éppen nincs nálunk kamera.
 • Az alap fényképező szoftver jó, csak nem ér semmit. 🙂 Külső gyártó által gyártott szoftverek erősen javasoltak.
 • A készített fotók 72dpi felbontásúak, így komolyabb felhasználásra nem alkalmasak.
 • RAW formátum kizárólag (én legalábbis nem találtam erre más megoldást) külső szoftverrel érhetőek el, de ezt nem teszteltem, mert az egyetlen “jól” használható szoftver 13.000 Ft-ba kerül, így ezt nem erőltettem, nekem ennyit nem ér.
 • A fotók ugyan csak .JPG formátumúak, de jól szerkeszthetőek, jó képminőséget adnak a 72dpi ellenére is.

Teszt fotók

A fotók elkészítéséhez több szoftvert együttesen használtam, viszont minden a telefonon készült, semmilyen külső eszközt nem vetettem be.