Iphone 11 pro max teszt - tudj meg mindent az új iphone képességeiről, használatáról.Iphone 11 pro max teszt

Iphone 11 pro max teszt ami kizárólag a nyújtott élményre fókuszál, semmilyen technikai adatot nem fog tartalmazni. Az egész teszt kizárólag objektív tapasztalataimra épül. Nem szándékom senkit megtéríteni, hogy használjon Iphone -t mert az a jó. Előre leszögezem Samsung -om is van! Mindenki azt használ amit akar, ami tetszik neki amit magáénak érez.

Kis előtörténet

Világ életemben volt iphone -om, pontosabban az első iphone -óta minden típus megvolt az iphone 5S-el bezárólag. Azt követően a 6-os és 6S-es típusok kimaradtak, majd a 7-es is kimaradt volna, mert akkor úgy gondoltam, hogy szinte semmilyen előrelépés nincs az 5S és a 7-es között. Ugyanaz a szoftver más kaszniban. Ez valóban így is volt, a minden évben beharangozott “ilyen iphone még sosem létezett” szlogenek engem nem igazán érdekeltek, az meg pláne nem, hogy minden évben kétszer gyorsabb volt mint az előző. Hatalmas innováció ez, csak kérdés mi szükség van rá.

Viszont az 5S-es megadta magát. A konkrét hibája az volt, hogy öntudatára ébredt, mint a Skynet a Terminátorban. 🙂 – Egyszerűen fogtam a kezemben semmit nem csináltam vele, majd bekapcsolt a kijelző, kioldotta magát, belépett a telefonkönyvbe elkezdte pörgetni a telefonszámaimat, és random felhívott valakit. Ebből az elején amíg észrevettem a jelenséget volt is pár kellemetlen hívásom és magyarázkodásom. 🙂

A javítás gazdaságtalan volt, így nem maradt más választás, minthogy vegyek egy iphone 7 -est. Na ez aztán kiszolgálta az idejét ismét, hiszen egészen az iphone 11 -es megjelenéséig egyetlen egy típust sem vettem meg. A 8-as teljesen kimaradt olyannyira, hogy még a kezemben sem tartottam egy példányt sem. A 10-es olyannyira keltette fel a figyelmemet, hogy az volt az első iphone ami már ezzel az új teljes kijelzős előlappal érkezett home gomb nélkül, így ezt megtapogattam érdekesség képen, de annyi. Semmi olyan élményt nem adott ami miatt érdekes lett volna, a szoftver eleve ugyanaz minden iphon-on. Ellenben a Samsung -al és kb az összes androidra igaz ez, az Apple minden telefon típusa úgy működik, hogy a legújabb szoftver telepíthető. Ez konkrétan azt jelenti, hogy az 5S-es telefonomon ugyanaz a szoftver fut mint az iphone 11 -esemen!

Kiadták viszont a legújabb azaz a iphone 11 -est és azzal együtt az iphone 11 pro -t ami már az új 3 csodakamerás megoldással érkezett. Első ránézésre ez sem hozott semmi olyat ami miatt érdekes lett volna számomra, viszont kaptam az aktuális telefon szolgáltatómtól egy nagyon nagy egyszer felhasználható kedvezményt, így úgy döntöttem ezt kihasználva veszek egy új telefont, mert a Samsungom már nem az igazi (Samsung S7 Edge 32). Választásom az Iphone 11 Pro Max 256gb-os verzióra esett.

Joggal merül fel a kérdés, hogy egy fotózással foglalkozó oldal miért ír iphone -tesztet. Hát azért mert ez az új 3 kamerás rendszer fotózás szempontjából valami brutál cucc! A cikk valódi témája is erre fog fókuszálni.

A teszt

A telefon funkciók cilli villik szépek gyorsak és jól használhatóak, de ezek pont ugyanilyenek az iphone 7 -esemen is. 2 dolgot emelnék ki ami viszont mindent ver jelenleg a piacon, az egyik az akkumulátor, a másik pedig a kamera. Ezekre nem nagyon lehet panasz. Az első töltéssel alacsony töltöttségi mód bekapcsolása mellett 7 napot ment a vas! Persze vigyáztam rá, nem nyúztam és nem használtam napi több órát netezésre vagy videózásra. Mondhatnám, hogy átlagos használat alatt ment le az első 7 nap. Ha nyúzom maxon, akkor is elmegy 3 napot, ami a jelenlegi piacon lévő telefonok közül messze a legjobb ekkora teljesítmény és kijelző mellett. Ha elmegyünk valahova egy hétvégére, és otthon felejtettem a töltőt de 100%-al indultam el, egyáltalán nem kell azon aggódni, hogy lemerül.

A kamera és a videó

A fényképezés és videózás az új iphone 11 pro max -al valami elképesztő! – A kamera stabilizátor olyannyira profi, hogy már lassan megszégyeníti a piacon lévő kamera stabilizátorokat, pl egy Dji Osmo Mobil teljesen indokolatlan az iphone 11 pro max mellé. Bátran lehetne vele videózni úgy, hogy nem kell aggódni azon, hogy a kép remeg.

Az alábbi videót kézből csak az iphone 11 pro max -al készítettem.

https://www.facebook.com/tibpcsi/videos/2563356340368296/

A fotó

Szenzációs funkciókkal van felvértezve, úgy mint a portré mód, ami teljesen és jól elmosott háttereket eredményez. Bár ez a funkció az első megjelent iphone 7 max-ban már jelen volt, nem tudom ott mennyire volt használható erről nincs tapasztalatom. A nagylátószög mód, ami fotó és videó mód alatt egyaránt elérhető szintén páratlan fotók és videók elkészítésére ad lehetőséget. A makró közel pontja, ami nem tudom pontosan mennyiről, de kb 5cm távolságról már képes éles fotót készíteni.

Eltérés az iphone 11 pro max és az iphone 11 pro között

 • Akkumulátor kapacitás
  • Iphone 11 pro – A gyártó 18 óra videó lejátszást garantál, internetről lejátszva 11 óra – 3045 mAh kapacitás
  • Iphone 11 pro max – A gyártó 20 óra vagy több videó lejátszást garantál, internetről lejátszva 12 óra – 3969 mAh kapacitás
 • Kijelző méret és felbontás
  • Iphone 11 pro 5.8 inch 2688×1242 pixel 458ppi
  • Iphone 11 pro max 6.5 inch 2436×1125 pixel 458ppi
 • Súlya
  • Iphone 11 pro 188 gramm
  • Iphone 11 pro max 226 gramm

Ami tetszett az Iphone 11 pro max teszt alatt

 • Akkumulátor
 • A töltési idő, a gyári töltőjével pikk pakk feltölti maxra, a hivatalos érték szerint 50%-os szintet gyári töltővel 30 perc alatt eléri.
 • Kamera
 • Gyorsan és jól használható funkciók
 • Stabil működés (bár nekem a Samsung is stabilan működött)

Ami nem tetszett az iphone 11 pro max teszt alatt

 • A súlya, hát a rövidnadrág zsebbe rakott telefon derékszíj nélkül leszedi rólad a nadrágot. Persze meg lehet szokni, de ilyen nehéz telefonom még nem volt korábban. Van benne anyag rendesen.
 • Dimenzionális méretei egy tokba rakva már akkorák, hogy kényelmetlen. Nincs kicsi kezem, de így sem érem át hüvelykujjal ha a menüben vagy az alkalmazásokban kell kattogtatni. Abszolút 2 kezes használatot igényel.

Teszt fotók

A fotók elkészítését egy film szimulációs effektet használtam.