Kanada Montreal

A kis Franciaország. Gyakorlatilag ide a nyárból érkeztünk. Amikor elindultunk Bécs -ből szó szerint nyár volt, amikor megérkeztünk Montreal -ba ott pedig tél, hatalmas hókupacok álltak még az utcákon. Cserébe nem volt nálunk más csak kis őszi kabát. 🙂

Szerencsére a városban az Uber tökéletesen működött, így az utazással semmilyen formában nem volt gond, rengeteget spóroltunk azon, hogy nem kellett taxival közlekednünk. Mindenkinek javaslom aki ide látogat, hogy használja az Uber -t, kb tized annyiból meg lehet úszni az utazgatást.

A reptérről nagyon gyorsan alig 20 perc alatt megérkeztünk a szállodába. Szakadt az eső, így nem nagyon volt kedvünk kb semmihez azon kívül, hogy gyorsan a hotel meleg szobájába legyünk. A hotelben Afrikai stílusban volt berendezve, ez nekem nagyon adta az érzést, hihetetlen jól éreztem magam itt. Felségem szerint egy kicsit túlzás volt, de nekem nagyon bejött. A szoba nagy volt, kényelmes ágy, csendes, és a TV-n volt USB csatlakozás, így a külső vinyót egyből rá tudtam dugni a filmek miatt. 🙂

Első nap.

Valójában semmi mást nem tudtunk csinálni, mint a környező utcákat, városrészeket felderíteni. A boltok érdekesek voltak. Nem volt sehol feltüntetve semminek az ára, ami zavarba ejtő, mert nem tudtuk, hogy egy üveg ásványvíz mennyibe fog kerülni a pénztárnál, így akár fizethetünk érte 10 dollárt is, vagy 1-et is, nem tudtunk semmivel számolni. Ez azért is volt kényelmetlen, mert a pénzt először át kellett váltani hely kanadai dollárra, és nem akartunk úgy járni, hogy kifogyunk minden hely pénzből fizetéskor. Aztán miután pár helyen fizettünk, már nagyjából tudtuk mi mennyibe fog kerülni.

Az éttermek úgy működnek, hogy nem ihatsz alkoholt (egy sört sem), ha nem eszel hozzá!!!!! WFT? – Na ez nálam kiverte a biztosítékot, és konkrétan kiröhögtem az első helyen a pincért aki ezt közölte velünk. Mondtam is neki, hogy mi Európából jöttünk, ahol ilyenről még nem is hallottunk, hogy létezne. 🙂 A pincér azt is mondta, hogy ez itt bűncselekménynek számít! Jesszus, jó hogy nem tartóztatnak le azért mert sört iszok étel nélkül. Vicc! Na de tényleg, úgy megittam volna egy sört mint az állat, erre nem lehetett, mert előtte totál teleettem magam, így maradt a kis bolt ahol persze olyan piát vehettem amilyet akartam és ott ittam ahol akartam. Érthetetlen. Lehet, hogy ez a helyieknek normális de Európai fejjel nézve ez hagy némi kivetni valót maga mögött.