Los Angeles Downtown

Szándékosan bontottam szét Los Angeles -i utazásunkat több külön cikkre, mert egybe leírni hatalmas mennyiségű tartalmat jelentett volna, és így talán páran végig is olvassák a posztomat. 🙂

Sajnos azon a napon amikor a Downtown -t fedeztük fel nem volt épp a legjobb idő, inkább amolyan mindjárt esni fog érzés volt végig, de szerencsére nem esett.

Eddig mindenhol azt hallottuk, hogy Los Angeles Downtown városrésze néhol elég kritikus mert itt nagyon sok az utcán élő ember, akik mint később kiderült ilyen kis maguktól épített sátrakban és kis bungallókban élnek konkrétan a járdákon faltól a járda széléig. Semmi de tényleg semmi gond nem volt, nem próbáltak meg se kéregetni se bántani bennünket, simán lehetett sétálni ezek mellett a kis építmények mellett-között. Erre a részre akkor keveredtünk amikor a Kínai negyedet kerestük. Nem tudom feleségem miért szerette volna látni, de hát ha látni akarja had lássa. 🙂

Valójában ez a Kínai negyed (legalábbis amit mi találtunk) értékes méretre akkora mint egy Magyar átlagos kisvárosi pláza, csak a boltok szabad ég alatt vannak és 1 szinten. Volt talán 15 üzlet összesen, persze mindenhol kínai cuccokat árultak mint pl.: teás készlet, különböző csecsbecsék, dekorációk, karkötők, mindenféle. Ezekre pont szükségünk volt… ja nem. 🙂 – Azért egy fémből készült teáskészletet vettünk, hogy biztosan növelni tudjuk a bőrönd tartalmát úgy 2 kilóval a haza útra. (Ebből azt hiszem még egyszer sem ittunk teát, meg amúgy semmit, de a lényeg, hogy ha akarunk akkor van.) Ennek a Kínai negyednek volt több mellék utcája, ahol ugyanezek az árusok voltak megtalálhatóak, csak sokkal nagyobb üzletekben árulták portékáikat. Nagyjából itt véget is ért a Kínai negyed iránti érdeklődésünk. Nem tudom van-e másik Los Angeles -ben, de ezért nem érdemes ide zarándokolni. Semmi olyan nincs amit otthon a Kínai piacon nem lehetne megvenni. Erről a részről nem csináltam fotókat, mert valóban semmi értelmét nem láttam.

Úgy döntöttünk, hogy a nap további részét a Downtown felfedezésének szenteljük, így megindultunk a hatalmas felhőkarcolók felé.

Los Angeles Downtown

Downtown városrész nagyon sok látványosságot tartogat azoknak akik szeretik a hatalmas épületeket, felhőkarcolókat. Én pont ilyen vagyok szóval nekem ez nagyon beadta az érzést. 🙂 Mást sem hallottam feleségemtől mint hogy: “Most tényleg ennyi képre szükségünk van? Ne álljunk már meg ennyiszer.”

A város alapvetően síkság, de a Downtown városrész tartogat meglepetéseket a lejtők és dombok terén. Volt, hogy visszanéztem és nem láttam a tetejét, hogy honnan is indultunk. 🙂 Nagyon durva lejtők és emelkedők vannak, ezt az alábbi kép szerintem teljesen jól szemlélteti.

Los Angeles Downtown

Az első igazi látványosság a Disnewy Stúdió Kontert épülete volt. Maga az épület külső része egy építészeti remekmű. Döbbenet.

Disney Concert Hall Los Angeles

Disney Concert Hall Los Angeles Disney Concert Hall Los Angeles

Az épület mellett fehér sátrak alatt egy autóban valamiféle filmet is forgattak épp egy malaccal. Érdekes volt megcsodálni ezeket a munkafolyamatokat. Itt ha csak pár 10 percre is de bepillantást nyerhettünk az éles Hollywood -i mozifilmek készítésébe. Nagyon érdekes volt, ahogy pl. az autó mozgását imitálták, az egyik csávó az autó csomagtartóján ugrált, hogy azt a hatást keltse mintha az autó menne, a másik pedig egy derítő lappal hol beengedte a napot hol kitakarta, szintén mintha az autó menne és az épületek között hol besütne a nap hol nem. 🙂 Zsír volt 🙂

Battlefield Hardline – Downtown Map

Hát itt teljesen letettem az arcomat. A Battlefield Hardline Downtown pályája konkrétan ez a városrész, de egy az egyben minden épület a helyén, minden utcarészlet ugyanez. Elképesztő volt ott sörözni ahol játszani szoktunk. 🙂 – Feleségemnek előre mondtam, hogy mi mi után fog következni és ez így is lett. Ezt valóban látni kell annak aki a játékkal játszott. 🙂

Los Angeles Downtown

Los Angeles Downtown Los Angeles Downtown Los Angeles Downtown

Ezt követően jött az igazi belváros, gigantikus bevásárló üzletekkel, éttermekkel, meg mindennel ami ilyenkor szokás. Eddigre viszont már alkonyodott erősen, így nem sok időnk maradt az utcákon. A városi naplemente pedig tökéletesen zárta a napot.

Los Angeles Downtown

Ami tetszett Los Angeles Downtown -ben

 • Imádom a hatalmas épületeket, és itt volt bőven.
 • A városi naplemente.
 • A hatalmas város ellenére a nyugalmat.
 • Az árak egyáltalán nincsenek elrugaszkodva a nagy átlagtól.
 • Itt is meg kell említsem az Ubert amivel közlekedtünk, hát ez valami elképesztő, pontosan ott vett fel ahova írta, könnyen megtaláltuk. Beültünk és a lakás ajtajában rakott ki, fizettünk 15 dollárt? 🙂 – Majdnem 40 percet mentünk.
 • Battlefield Hardline Downtown város részletessége. 🙂
 • A giga felhőkarcolók tövében söröztünk, és olyan nyugalom volt amilyet az ember messziről sem várna. Igaz 2-en voltunk összesen a teraszon. A pincérek nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. 1 sörért 1 üdítőért és egy kis nasiért fizettünk 10 dollárt.
 • Sehol semmilyen problémás helyzettel nem találkoztunk, abszolút biztonságban éreztük magunkat.

Ami nem tetszett Los Angeles Downtown -ben

 • Iszonyatosan sok ember mindenfele.
 • Utálom a nagy távolságokat, és a gyaloglást, na ez itt kijutott rendesen.
 • A bevásárló negyedben rengeteg az ember.
 • A magas épületek miatt, nagyon korán sötét lett az utcákon.