0

DIVATFOTÓS WORKSHOP KÜLTÉREN

Egyénileg

Csak Neked

JELENTKEZEK
Egyedileg megtervezett workshop

Pontosan az igényeidre szabva

Miről is szól a divatfotós workshop kültéren?

Divatfotós Workshop kültéren

A divatfotós workshop kültéren első sorban azoknak szól akik a divatfotózás világában szeretnének tapasztalatot szerezni. Nem szeretik a csoportos workshopokat, kifejezetten akkor érzik magukat jól, ha egyedül vannak és minden figyelem rájuk irányul.

 

A workshop így egy fővel zajlik és pontosan a résztvevő igényeire van szabva, ami azt jelenti, hogy a fotózás előtt egy felmérés történik, ahol átbeszélésre kerülnek a pontos részletek. Egy képet fogok kapni arról, hogy a jelentkező milyen felkészültségi szinten van, és milyen képeket készít, milyen eszközökkel. Ezek alapján kialakul a végleges tematika.

 

A divatfotózás elsajátítása külső szemlélőként nem tűnik olyan nehéznek, de ez a gyakorlatban és éles helyzetekben teljesen más képet mutat. A fotózásokat gondosan előre meg kell tervezni. Számolni kell a helyszínnel vagy helyszínekkel, a napszakkal és az időjárással is. Mindezek után jön csak az, hogy egyáltalán a modellünk, vagy modelljeink milyen ruha kollekciókba öltözzenek, milyen kiegészítőket használjanak.

 

A fotózás alatt a modellt vagy modelleket folyamatosan instruálni kell, azaz el kell látni őket instrukciókkal, nekünk kell kitalálni minden pózt és elhelyeznünk a modellt a környezetben.

 

Igen terveznünk kell a környezet adottságaival is, hiszen nem mindegy, hogy egy városi mozgalmas utcán fotózunk, vagy egy parkban esetleg zöld területen, fűben vagy erdőben. Számolnunk kell mindennel ami akadályként vagy éppen építő elemként jelentkezik a fotón.

 

A workshop alatt minden elméleti és gyakorlati tudás átadásra kerül.

Jelentkezés feltételei / Paraméterek

Ahhoz, hogy valaki részt vegyen a Divatfotós Workshop kültéren - workshopon, szerződést kell kötnünk. A szerződés minden részletre kitérően szemléltei a lehetőségeket, és a jogokat.

 

A workshop időtartama 1 nap. Nincs lehetőség 2 vagy több napra bontani.

 

A workshopon egyedül veszel részt, csoportos foglalkozásra nincs lehetőség. Ennek előnye, hogy minden figyelem rád irányul, és minden részletet azonnal a helyszínen át tudunk beszélni. Az esetleges technikai vagy elméleti hibák azonnal korrigálásra kerülnek.

 

A jelentkezés alapfeltétele két tényező. Az egyik a saját felszerelés, melynek használatával legyél tisztában. Javasolt: Fullframe váz, 35mm -es és 50 vagy 85mm-es objektív, legalább 1db rendszervaku. A másik a fotózásban megszerzett alapvető tapasztalat, tehát tudj értékelhető fotókat készíteni. A workshop alatt nincs lehetőség a fényképezőgép használatának és a fotózás alapjainak elsajátítására. Továbbá előny, de nem feltétel, ha tisztában vagy azzal, hogy egy divatfotózás nagyjából hogy épül fel. Ismered érintőlegesen a divatot, tudod, hogy a zöld gumicsizmához a piros zakó nem biztos, hogy megy, és hasonlók. 🙂 - Szeretsz emberekkel dolgozni és tudod őket irányítani.

 

A divatfotós workshop kültéren - nem tartalmaz fotókidolgozást és fotófeldolgozást. Az divatfotózás alatt készül fotók átbeszélését, közös kiértékelését viszont igen.

Valódi moody stílus, egyedi elgondolások

High Fashion és magazin szintű divatfotózás

Divatfotós workshop kültéren
Divatfotós workshop kültéren
Divatfotós workshop kültéren
High Fashion
Divatfotós workshop kültéren
Divatfotós workshop kültéren
Divatfotós workshop kültéren
Páros divatfotózás
Divatfotós workshop kültéren
Divatfotós workshop kültéren
Divatfotós workshop kültéren
Férfi divatfotózás
Divatfotós workshop kültéren
Divatfotós workshop kültéren
Divatfotós workshop kültéren
High Fashion női divatfotózás
Divatfotós workshop kültéren
Divatfotós workshop kültéren
Divatfotós workshop kültéren
High Fashion női divatfotózás
Divatfotós workshop kültéren
Divatfotós workshop kültéren
Divatfotós workshop kültéren
Páros divatfotózás
LEHETŐSÉGEK

Melyik típusú divatfotózás áll hozzád közelebb?

VÁROSBAN

Divatfotós Worskhop kültéren - számtalan verzióban kivitelezhető. Az egyik ilyen például a városi környezet is, amit jómagam is preferálok. Az igazi divatfotók kültéren inkább a városban a városi nyüzsgésben a monumentális épületek között készülnek. Rengeteg lehetőséget ad a képek extrább kivitelezésére. Ezt a verziót javaslom.

ZÖLD KÖRNYEZETBEN

A divatfotós workshop kültéren - akár zöld környezetben is kivitelezhető. Mindamellett fontos megjegyezni, hogy a mai trendeknek megfelelően az igazi High Fashion divatfotók nem feltétlenül a zöld erdős területeken készülnek el. Persze ettől függetlenül nagyon sok lehetőség rejlik ezekben a helyekben is.

BÓNUSZ (ELMÉLET)

A divatfotós workshop költéren nem csak  gyakorlatból áll. Az elmélet ugyanolyan fontos része az egésznek. Pl.: hol, milyen felszereléssel dolgozunk. A modellek instruálása mind-mind az elméleti részhez tartozik. Fontos itt továbbá megemlíteni azt is, hogy a divatfotózás előre megtervezett lépések alapján kell, hogy elkészüljön, főleg éles helyzetben.

Általános információk

Divatfotós workshop kültéren

A divatfotós workshop kültéren azoknak szól akik speciálisabb, egyedibb fotókat szeretnének készíteni. Azoknak akik többre vágynak annál, mint hogy kimennek az ismerősükkel kicsit a természetbe fotózgatni. Mélyebbre akarnak látni a divatfotózás rejtelmeibe, vagy akár később ebből bevételt is szeretnének maguknak szerezni.

 

Fontos, hogy a divatfotózás alatt megismerkedünk azokkal a buktatókkal amikkel az önálló munka alatt is számtalanszor találkozhat bárki. Nem lankadhat a figyelmünk egy pillanatra sem, és nem engedhetjük ki a kezünkből az irányítást. A divatfotózások alatt számtalan probléma ütheti fel a fejét, amivel nekünk meg kell küzdenünk ott helyben, azonnal.

Modellekkel dolgozunk

Mivel modellekkel dolgozunk, így kicsit könnyebb dolgunk van abból a szempontból, hogy megvalósítsuk saját egyedi elképzeléseinket. A modelleket viszont instruálnunk kell, meg kell mondanunk nekik, mit és hogyan csináljanak. A divatfotózás mint fotózási ágazat, ebből a szempontból egy nehezebb választás, hiszen minden fotó alapját a mi ötletünk, elképzelésünk fogja adni. Persze ha a modellünk profi és mindent tud, akkor jó esetben csak a helyszínt kell kiválasztanünk. 🙂

Miket fotózhatunk?

Gyakorlatilag mi mondjuk meg és találjuk ki hiszen a workshop teljes egészében az igényeinkre van szabva. Fotózhatunk női vagy férfi modellt külön külön, illetve modelleket alkotó párokat is. Igény esetén ugyan egész nap rendelkezésünkre, de az idő mégis korlátozott. Több fotózási helyszín esetén számolnunk kell az utazással, a helyszínen a pakolásokkal, a modellek pihenőidejével, az ebédszünettel stb. Ezeket a tényezőket is hozzá kell kalkuláljuk a fotózás időtartamához. Továbbá azt is, hogy mi is fáradni fogunk ezért nagyon fontos, hogy csak a legszükségesebb eszközöket hozzuk magunkkal.

Kit és hogyan?

A divatfotós workshop kültéren - esetében gyakori kérdés az, hogy kit és hogyan fotózzunk. A válasz nem annyira bonyolult, viszont rejt elég bonyolultságot. Például egy női divatfotó teljesen más szempontok alapján készül el mint egy férfi. Továbbá a páros divatfotózás ismét máshogy mint az előző kettő. 🙂

 

Nem szerencsés nekiindulni egy divatfotózásnak úgy, hogy azt gondoljuk a női és férfi fotók elkészítése ugyanúgy zajlik.

Kreatív körnezet

A környezet nagyon meghatározza a végleges fotóanyagot. Ha női modellel dolgozunk akkor nagyon sok esetben előnyösek a statikus képek. A férfi modell esetében a mozgás ábrázolása véleményem szerint jobb. Abban az esetben, ha high fasion fotózásban gondolkodunk, akkor már sokkal összetettebb a történet, hiszen ott már az arckifejezéseket is máshogy kell ábrázolni. Páros divatfotózás esetében pedig szerencsésebb, ha egy párral dolgozunk, akik egymás közelségét nem úgy élik meg mint két idegen.

Workshop Ára

A divatfotós workshop kültéren egyedileg a pontos igények és paraméterek alapján kerül beárazásra. Az árkalkulációhoz egy előzetes egyeztetés szükséges, ahol tisztázzuk milyen fotózást szeretnél pontosan, hol és mikor. Amikor minden összeállt akkor születik meg a végső ár.

 

Itt is megtalálsz: Instagram

Itt jelentkezhetsz a Workshopra.