Tibor Simon esküvői fotós és divatfotós hivatalos oldala

Azt a legnehezebb eldönteni, hogy mit írjak le és mit ne 🙂 – Be kellene most itt mutassam magam, de talán ez sokkal nehezebb mint elsőre gondoltam 🙂

Nevem Simon Tibor. Ennyi elég? Viccelek 🙂 Természetesen sok minden akartam lenni az életem során, mint ahogy mások is. Számtalan iskolát kijártam, rengeteg végzettséget szereztem, de valahogy nem figyeltem fel arra, hogy van egy dolog az életemben ami az első pillanatoktól elkísért, és ami mindig is mindennél jobban érdeket. Ez volt a fotózás.

Annak idején még valamikor a 80-as évek végén, lehettem vagy 10-12 éves szüleim több fényképezőgépet is vásároltak. 4 is volt, egy Kodak egy Fuji egy Zenit és egy valamilyen aminek soha nem tudtam a nevét. Olyanok is voltak amikbe kazettákat kellet dugni és a kattintás után kitolták magukból a képet. 🙂 Na azokat imádtam, csak sok filmet kellett venni, mert sajnos 10 fotó után kiürültek. Édesapán legelső gépe a Zenit volt, ami a mai napig megvan. Úgy 1989-90-től foglalkozom komolyabban dologgal, a Zenittel megmondani sem tudnám mennyi fotót készítettem, de a mai napig megvannak a tekercsek és az előhívott fotók is. A Zenitet mindenhova magammal vittem, fel voltam szerelkezve a jó kis Kodak és Fuji 24-es filmekkel.

A 90-es évek nagyon sok változást hoztak a fotózás területén. Hivatásosan legelőször egy lakhelyemen működő cégnek készítettem fotókat analóggal, majd később digitális kamerával. Ezután jöttek a természet, a divat fotózások, de itt még nem fordultam teljes egészében a fotózás felé. Sok más terület is érdekelt, főleg a számítástechnika. Aztán a 2000 -es évek elején vállalkozó lettem, és a fotózás a “háttérbe szorult”. Persze fotóztam folyamatosan, de nem abból éltem. Aztán hamar rájöttem, hogy valójában semmi sem érdekel annyira, és mivel úgy is kitölti a hétköznapjaimat, a szabadidőmet, arra gondoltam talán lehetne ez a fő hivatásom. Így is lett. Mára már szinte semmi mással nem foglalkozom, és jól is van ez így, imádom. Ha egyszer újra kellene választanom mi szeretnék lenni ha nagy leszek, akkor is ezt választanám. 🙂

Mondhatom azt, hogy sok-sok éve része életemnek a fényképezőgép. Volt minden fajta ami lehetett. Az analógról elég nehéz szívvel tértem át digitálisra, de lépést kellett tartani a kor vívmányaival. Nyitottnak kellett lenni az új dolgok felé, el kellett ismerni az új lehetőségeket. Persze ez ma is így van. A digitális világgal az első gépek megjelenése óta foglalkozom. Fotóztam szinte minden területen, minden helyzetben és minden témakörben, de végül mindig visszakanyarodtam az általam mindennél jobban kedvelt témához, az emberhez, az esküvőkhöz és a divatfotózásokhoz.

Viszont ha azt mondanám magamról, hogy kifejezetten esküvő fotós vagy divatfotós vagyok, az azért nem lenne teljesen igaz, mert szívesen foglalkozom bármilyen témával amiben egy kicsi kihívást is látok. Amiben lehet kísérletezgetni, amiben új lehetőségek kínálkoznak.

Fő irányvonalaim az esküvő, divat, portré, akt, és bármi ami ezekkel a témákkal kapcsolatos. (Ez nem zárja ki a többi területet). 🙂

Törekszem a legjobbat adni, a lehető legjobban hozzáállni minden igényhez. Rengeteg munka, tanulás és sajnos sok kudarc áll mögöttem (amiből tanultam 🙂 ), viszont kellő tapasztalatra és élményre is szert tettem. Rengeteg nagyon jó emberrel ismerkedtem meg és dolgoztam az évek alatt, sokból barátság is kialakult. Sokan engedtek bepillantást az életükbe a fotózás által, és adták meg nekem azt a feltétel nélküli bizalmat ami ilyen esetben elengedhetetlen. Ezt itt is köszönöm mindenkinek.

Az időm túlnyomó részét a fotózásnak szentelem, tanulok, tesztelek. Munkáimban próbálom megvalósítani saját elképzeléseimet, egyedi megjelenést, színvilágot és egyéniséget adva ez által minden képnek. Ezen jegyek nem csak a fotók elkészítésében, de az utó-munkákban, azaz a kidolgozásban, retusálásban is jelentkeznek.

Mondhatom, hogy szinte bárhol a világon fotózom, ahol a munkámra igény van, mindezek ellenére Magyarországon kívül főleg Ausztriában, Németországban és Svájcban tevékenykedem. A jelenlegi oldalam mellett sok másik weboldalt is üzemeltetek több nyelven külföldi ügyfeleimnek: www.simontibor.comwww.wienphoto.com – www.hochzeitsfotoswien.at

Nem nyertem versenyeket, nem avattak az év fotósának soha, sőt tovább megyek, feltételezem nem is fognak, hiszen nem nevezek pályázatokon, nem indulok különböző címek megszerzéséért. Számomra ezek nem fontosak. Ügyfeleim bizalmáért és véleményéért hajtok, hogy az elvégzett munka minősége számukra is azt az eredményt hozza, amit elvártak tőlem. Csak ebben hiszek.

Tagja vagyok viszont az egyik legnagyobb nemzetközi esküvő fotós közösségnek a MyWed-nek. Munkáimat az alábbi linkre kattintva megtekinthetik.

 
 

Esküvői fotós területen úgy érzem kellő tapasztalattal a hátam mögött szolgálom ki megrendelőim igényeit. Az alábbi menüpont alatt egyből az esküvő fotós referencia fotóimat tudja megnézni:

Esküvő Fotós Referenciáim itt találhatóak >>