0

ESKÖVŐI FOTÓS WORKSHOP VALÓDI ESKÜVŐN

Egyénileg

Csak Neked

JELENTKEZEK
Azoknak akik többre vágynak

Esküvői fotós workshop valódi esküvőn

Miről is szól az esküvői fotós workshop valódi esküvőn?

Esküvői fotós workshop valódi esküvőn

A workshop azoknak szól, akik nem elégszenek meg egy megrendezett és beállított esküvői fotózással. Valódi esküvőn szeretnének tapasztalatot szerezni, és átélni azokat a pillanatokat, amik kizárólag egy esküvőn élhetőek meg.

 

Azoknak szól akik szeretik, ha a figyelem csak rájuk irányul. Nem szeretik a csoportos fotós worskhoppokat, ahol rajta kívül 3-5 vagy akár 10 fotós is fotózza a modelleket. Aki arra vágyik, hogy csak vele foglalkozzanak és a kérdéseket maradéktalanul át lehessen beszélni, az elméleti és gyakorlati tudásanyagot minden külső befolyásoló tényező nélkül át lehessen adni.

 

Nem szeretik a beállított fotókat, és inkább dokumentarista esküvői fotózás hívei, ahol valódi érzések és valóban megélt pillanatok megörökítését végezhetik el.

 

A valódi esküvő számos olyan lehetőséggel bír amivel egy Style Shot nem. Pl.: a valódi esküvőn a pillanatok nem ismételhetőek meg. Az események megtörténnek, és ha lefotóztuk rendben van, ha nem akkor sajnos nem fogjuk már tudni megörökíteni azokat. A pillanatok nem jönnek vissza és nem kérhetjük meg a párt, vagy a vendégeket az ismétlésre csak azért mert lemaradtunk róluk. A valódi esküvő folyamatos figyelmet és éberséget igényel, nem lankadhat egy pillanatig sem. A valódi esküvők általában egész naposak, így a reggeli készülődéstől egészen a lámpaoltásig, vagy az utolsó eseményig tartanak. A fotók ebben az intervallumban készülnek el.

Jelentkezés feltételei

Ahhoz, hogy valaki részt vegyen az esküvői fotós workshop valódi esküvőn, szerződést kell kötnünk. A szerződés minden részletre kitérően szemléltei a lehetőségeket, és a jogokat.

 

A részvételről 27%-os ÁFA-s számlát állítok ki, mely vállalkozó esetén elszámolható.

 

A jelentkezés alapfeltétele két tényező. Az egyik a saját felszerelés, melynek használatával legyél tisztában, a másik a fotózásban megszerzett alapvető tapasztalat, tehát tudj értékelhető fotókat elkészíteni. A workshop alatt nincs lehetőség a fényképezőgép használatának és a fotózás alapjainak elsajátítására. Továbbá előny, ha tisztában vagy azzal, hogy egy esküvő nagyjából hogy épül fel.

 

A jelentkezést követően sok tényezőt kell tisztáznunk, pl.: hogy milyen esküvőre szeretnél eljönni, hiszen nem csak Magyarországon megtartott esküvőkre lehet jelentkezni, hanem nemzetköziekre is. Milyen formában szeretnél résztvenni az esküvőn? Pl.: segítő aki segít nekem a munkában és közben megfigyeli a történéseket, vagy mint fotós aki végig szeretné próbálni a lehetőségeket, meg szeretne tanulni mindent, hogy mit, miért és hogyan csinálok.

 

Az esküvői fotós workshop valódi esküvőn - nem tartalmaz fotókidolgozást és fotófeldolgozást. Az esküvőn készül fotók átbeszélését, közös kiértékelését viszont igen.

Valódi moody stílus, egyedi szemlélet

Merd megvalósítani az álmaidat, legyél különleges esküvői fotós

Esküvői fotós workshop
Esküvői fotós workshop
Esküvői fotós workshop
Valódi esküvőn
Esküvői fotós workshop valódi esküvőn
Esküvői fotós workshop valódi esküvőn
Esküvői fotós workshop valódi esküvőn
Valódi esküvőn
Esküvői fotós workshop
Esküvői fotós workshop
Esküvői fotós workshop
Valódi esküvőn
Esküvői fotós workshop
Esküvői fotós workshop
Esküvői fotós workshop
Valódi esküvőn
Esküvői fotós workshop
Esküvői fotós workshop
Esküvői fotós workshop
Valódi esküvőn
Esküvői fotós workshop valódi esküvőn
Esküvői fotós workshop
Esküvői fotós workshop
Valódi esküvőn
LEHETŐSÉGEK

Milyen formában szeretnél részt venni?

MINT FOTÓS

Amennyiben mint fotós szeretnél velem eljönni egy valódi esküvőre, teljes értékű fotósként vehetsz részt az eseményeken. Az irányításom alatt fotókat készítesz amiket a fotózások végével kiértékelünk. Minden esemény előtt átadom azokat az információkat, amik alapján én elkészítek egy-egy fotó anyagot. Az egész nap egy valódi workshop jelleggel zajlik, ahol az elméleti és gyakorlati tudás és a tapasztalat megosztás folyamatosan átadásra kerül.

MINT MEGFIGYELŐ

Aki mint megfigyelő szeretnél részt venni az esküvőn, csupán megfigyelőként is tevékenykedhetsz. Segíthetsz a fotózások alatt, viszont fotózásra nincs lehetőség. Saját felszerelést nem hozhatsz magaddal. Megfigyelheted az eseményeket, végig mellettem lehetsz és ellesheted a trükköket, pillanatokat. Részese lehetsz minden eseménynek és mint külső szemlélő tanulhatsz.

BÓNUSZ (ELMÉLET)

Az esküvői fotós workshop valódi esküvőn nem csak  gyakorlatból áll. Az elmélet ugyanolyan fontos része az egésznek. Pl.: milyen felszereléssel dolgozunk bizonyos eseményeken. Az események összetételének ismerete, a szokások, a lehetőségek, és azok alkalmazása. Az elméleti tudás az esküvő előtti napon kerül átadásra.

Általános információk

Az esküvői fotós worksoppal kapcsolatban

Egy esküvő fotózás szempontjából rengeteg összetevőből áll, sokkal többől mint azt a pár szemszögéből látni lehet. Itt gondolok olyan fotóanyagok gyártására mint a dekorációk, a torták, sütemények. A menyasszonyi autó, a gyerekek, a különböző lakodalmi játékok, az esküvői torta behozatala, annak felszelése és felszolgálása.

 

Alapvetően egy egész napos esküvővel számolunk, ahol a reggeli készülődéstől egészen az utolsó eseményig pl.: a menyecske táncig tart a buli. Mindez hozzávetőlegesen 8-10-12 vagy akár több órát is felölelhet. A nap a helyszínre utazással kezdődik.

Az első pillanatok

Az esküvő szinte minden esetben (ritka és kevés kivétellel) a reggeli készülődéssel kezdődik, ahol a Menyasszony és a Vőlegény még otthoni ruhában, sürög forog. A Menyasszony sminkeshez és fodrászhoz megy, ahova természetesen követjük. A Vőlegénynek ekkor még nagyon egyszerű dolga van, általában segít a pakolásban, hiszen neki eddigre már kész a haja, sminkeshez pedig nem megy. Az első órákban szinte 100%-ban a menyasszonyra összpontosítunk.

Ruhák felvétele és az első pillantás

A Menyasszony és a Vőlegény felveszi a ruhát. Ezen események fotózásra roppant fontos, így mindenkire külön időt szánunk külön külön. Ez általában külön helyen zajlik azért, hogy az első pillantásig ne láthassák egymást. A ruhák felvételét követően megtörténik az első pillantás, általában külső helyszínen, zöld környezetben. Itt találkozik a pár először esküvői öltözetben.

Első eseményre indulás

Az első esemény általában a polgári szertartás, vagy a templomi szertartás. Az sem ritka, hogy a pár nem tart templomi szertartást. A polgári szertartásnak szervezésre egyre gyakoribb külső helyszínre, ahova az anyakönyvvezető vagy a szertartás vezetője külön kijön.

Templomi szertartás

A templomi szertartás fotózása sok lehetőséget és egyben nehézséget is rejt. Itt kap először igazi szerepet a fényerős objektív, hiszen alapvetően nem vakuzunk! A lehetőségek természetesen megváltoztathatják ezt a nézőpontot, de induljunk ki abból, hogy a vaku használatát mellőzzük. A fotózás lehetőségeit nagyban meghatározhatják a szertartás vezetőjének (pap) direktívái. Mindezekkel számolni kell.

Csoportképek, indulás a lakodalom helyszínére és a lakodalom

A csoportképek sok helyen készíthetőek. Tapasztalataim alapján a párok előszeretettel választják csoportfotók készítésének helyszínét valamelyik szertartást követően. Mindez nagyon kézenfekvő is, hiszen a násznép ekkor még együtt van.

 

Elindulás a lakodalom helyszínére, ahol az autóba beszállást majd a helyszínre érkezést és az autóból kiszállást fotózzuk meg.

 

A lakodalom fotózása már megengedi a vaku használatát, így erre készülni lehet. Saját vakunak használata feltétel.

Kreatív fotózás

Esküvői fotós workshop valódi esküvőn szerves része az esküvői kreatív fotózás is. A kreatív fotózás viszont egy nehezebb téma lesz, hiszen alapvetően is kettő verziója lehetséges. Az egyik, hogy a lakodalom napjára szervezi a pár. Ebben az esetben egyszerű a dolgunk, hiszen nem kell sokat utazni, nem kell egy egész napot szánni külön a fotózásra.

 

Abban az esetben viszont, ha külön napra szervezik, úgy a fotózásra egy újabb napot kell szánni, újabb utazási és esetleges szállás költségekkel lehet számolni. Itt halkan megjegyezném, hogy a párok általában kényelmesek, és nem nagyon akarnak sem a lakodalom előtt, sem utána hatalmas utazásokat bevállalni, így legtöbb esetben a plusz nap költségei elhanyagolhatóak.

A workshop ára

A workshop ára 150.000 Ft. amennyiben mint fotós szeretnél részt venni rajta. Tartalmazza a workshop ideje alatti elméleti és gyakorlati tudásanyag teljes átadását, a javaslataimat egy-egy helyszín vagy esemény befotózását illetően.

 

A workshop ára 70.000 Ft. amennyiben mint megfigyelő szeretnél rajta részt venni. Nem tartalmazza az elméleti és gyakorlati tudásanyag átadását.

 

Egyik verzió sem tartalmazza az elkészített fotók ki és vagy feldolgozását. A fényképezőgép használatának megtanítását. Az utazási és egyéb, szállás költségek megtérítését, ezekről jelentkezőnek kell gondoskodnia.

 

Itt is megtalálsz: Instagram

Itt jelentkezhetsz a Workshopra.