0

Esküvői fotózás árak

Egyedileg készített

Esküvői fotózás árak

Az esküvői fotózás árak nagyon eltérőek lehetnek, hiszen sok szempont figyelembevételével készülnek el. Nem elegendő csak azt mondani, hogy egy egész napos esküvői fotózást árazzon be az esküvői fotós. Az sem elengedő, hogy reggel 8 órától éjfélig, mert nem mindegy pl.:, hogy mennyi vendég vesz részt az eseményeken. Teljesen más mondjuk a csoportképek elkészítése 30 vendéggel mint 300-al. Az sem mindegy, hogy a nap folyamán lesz polgári és templomi szertartás is. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a nap eseményeit a ceremónia mester / vőfély vezényli le, vagy az esküvői fotós lesz az aki mindent intéz. Sorolhatnám ezeket a szempontokat a végtelenségig, hogy egy árajánlat elkészítését mik befolyásolják.

 

Miért van ez így? - Mert minden esküvő egyedi és nagyon sok részegységből áll, olyanokból is amikre a tervezés első pillanataiban nem is gondolunk, ilyen a távolság is, amivel egy fotósnak számolnia kell.

 

 

Esküvői fotózás árak

Nagyon fontos tudni az esküvő helyét (ország / város) és annak időpontját. Fontos információ továbbá az is, hogy az eseményen mennyien vesznek részt. Mettől meddig tart, azaz meddig tart igény a pár az esküvői fotózás szolgáltatásra. Bizonyos létszám felett ami általában 150 fő már indokolt 2. fotós jelenléte is, hogy mindenre nagyobb rálátás legyen.

Az esküvők jellegükből adódóan rengeteg összetevőből állnak, így azokat csak abban az esetben lehet pontosan beárazni, ha az összes részlet ismert. Természetesen sokszor találkozom azzal, hogy a pár a tervezés folyamatának elején jár és nem tudja még a részleteket. Ekkor is lehet árajánlatot készíteni, de sokkal nehezebb.

Minden esküvőre egyedi árajánlatot készítek. Ennek oka nagyon egyszerű, így rugalmasabban kezelhetőek az adott igények. Ne fizessen a pár olyanért amit eleve nem is akar, de pl. egy fix csomag tartalmazza. Nem igazán tudok csomagárakkal dolgozni, hiszen adódhatnak olyan szituációk amik megnyújthatják vagy meg is rövidíthetik az esküvőt.

Abban az esetben ha a házasulandó pár elküldte számomra, hogy az esküvőjük milyen összetevőkből fog állni, szinte azonnal el tudom készíteni a pontos árajánlatot.

A párok túlnyomó része ezt a lehetőséget választja, hiszen egyszerűbb, és a pontos igényekre van kalkulálva az ár. Amennyiben a pár az ajánlatkérés pillanatában még nem tudja a pontos összetevőket, úgy a várható összetevők alapján is elkészíthető az ajánlat.

 

A legfontosabb két összetevő a dátum és a helyszín. Ezek hiányában sajnos nem lehet ajánlatot készíteni. A dátum talán a legfontosabb tényező, hiszen ebből tudjuk meg, hogy egyáltalán szabad -e még a választott nap, és azt el tudom -e vállalni.

 

Az árajánlat elkészítésének másik sarokköve a helyszín, vagy helyszínek pontos meghatározása legalább város / falu szintre lebontva, hogy kalkulálni lehessen az utazás költségeivel. Számtalan esetben adódik olyan megkeresés, amikor a lakodalom más helyszínen van, mint pl. a polgári / templomi szertartás.

 

Nem egyszer történt olyan, hogy a lakodalom Magyarországon, a kreatív fotózás másik napon és külföldön volt. Ezekkel mind mind számolni kell egy árajánlat elkészítésénél, és figyelembe kell venni minden összetevőt.

Esküvői fotózás árak az alábbi szempontok alapján kerülnek kialakításra:

Megjegyezném, hogy az árak kialakítása szempontjából minden lakodalmi összetevő fontos. Így, ha a pár már alapvetően ismeri az összetevők 90-95%-át akkor arról érdemes egy listát készíteni és azt elküldeni az árajánlat készítéshez. Az alábbi lista segíteni fog abban, hogy megismerjük az árak kialakításának legfőbb tényezőit:

Hol lesz a lakodalom (ország / város)? 1 vagy 2 fotóst szeretnének az esküvőre? 150 fő felett javasolt a 2. Szeretnétek jegyes fotózást? Ha igen hol? Készülődés (Menyasszony és Vőlegény külön) Kreatív fotózás (az esküvő napján vagy külön napon) Lesznek kikérők? Falusi lakodalmaknál hagyomány, de nem minden esetben. Lesz polgári szertartás? Helyileg hol? Lesz templomi szertartás? Ha igen helyileg hol? Esti mulatság részletes összetevői? 🙂 Lesz vőfély vagy ceremónia mester? Ha nem akkor szinte mindenhol a fotósnak kell koordinálnia az eseményeket, pl. csoportképek. Fotókönyv (annak pontos összetevői, kizárólag a esküvő fotózása után kerülhet sor annak kialakítására és árazására) Slideshow (Minden esetben ajándék)

Az esküvői fotózás árak a fenti főbb szempontok alapján alakulnak, és készülnek el, de mindezektől függetlenül minden ismert információra szükség van.

 

Sok esetben a lakodalom / party alatt sztárfellépő, énekes, táncos, vagy táncosok és sok ezekhez hasonló műsor is lehetséges. Természetesen ezek is ugyanúgy meghatározzák az esküvői fotózás árak alakulását.

 

Ahogy minden részlet tisztázásra kerül, az árajánlat azonnal elkészíthető.

 

Gyakori kérdés, az esküvői fotózás árak szempontjából, hogy az árajánlat meddig érvényes? Minden elküldött árajánlat a megküldéstől számított 30 napig érvényes. Ezt követően, ha a pár a 30. nap  lejárata után dönt úgy, hogy mellettem dönt, új árajánlat készítésére van szükség.

 

Továbbá az árajánlat nem minősül foglalónak, így a megküldéssel nem tekinthető automatikusan foglaltnak a dátum. Minden pár akkor tudja véglegesíteni a foglalását, ha aláírta a szerződést, illetve a foglaló összegét átutalta cégem számlájára, és az meg is érkezett oda. Abban az esetben, ha az árajánlat megküldését követően egy másik pár lefoglalja az adott dátumot, úgy az árajánlat azonnal érvényét veszti.

 

Csak annak a párnak az esküvőjét tudom elvállalni, aki előbb foglalja le az adott dátumot és teljesíti a foglalás feltételeit.

Erre az email címre várom az árajánlatkéréseket: web@tsphoto.hu

 

Itt is megtalálsz: Instagram

Itt kérhetsz árajánlatot gyorsan és egyszerűen