0

Esküvői fotózás árak

Esküvői fotózás árak

Mint ahogy azt tudjuk az esküvői fotózás árak sok összetevőtől függenek. Nem elegendő csak azt mondani, hogy egy egész napos esküvői fotózást árazzon egy esküvői fotós.

 

Miért van ez így? - Mert minden esküvő egyedi és nagyon sok részegységből áll, olyanokból is amikre a tervezés első pillanataiban nem is gondolunk, ilyen a távolság, amivel egy fotósnak számolnia kell.

 

 

Esküvői fotózás árak

Nagyon fontos tudni az esküvő helyét (ország / város) és annak időpontját. Fontos információ továbbá az is, hogy az eseményen mennyien vesznek részt. Mettől meddig tart, azaz meddig tart igény a pár az esküvői fotózás szolgáltatásra. Teljesen máshogy kell fotózni egy 30 vendégből álló esküvőt és teljesen máshogy egy 100 felettit.

Az esküvők jellegükből adódóan rengeteg összetevőből állnak, így azokat csak abban az esetben lehet pontosan beárazni, ha az összes részlet ismert.

Minden esküvőre egyedi árajánlatot készítek. Ennek oka nagyon egyszerű, így rugalmasabban kezelhetőek az adott igények. Ne fizessen a pár olyanért amit eleve nem is akar, de pl. egy fix csomag tartalmazza.

Abban az esetben ha a házasulandó pár elküldte számomra, hogy az esküvőjük milyen összetevőkből fog állni, szinte azonnal el tudom készíteni a pontos árajánlatot.

Ügyfeleim túlnyomó része ezt a lehetőséget választja, hiszen egyszerűbb, és a pontos igényekre van kalkulálva az ár. Amennyiben a pár az ajánlatkérés pillanatában még nem tudja a pontos összetevőket, úgy a várható összetevők alapján is elkészíthető az ajánlat.

 

A legfontosabb két összetevő a dátum és a helyszín. Ezek hiányában sajnos nem lehet ajánlatot készíteni. Minden árajánlatkérést már sok előzte meg egy adott éven belül, ami azt jelenti, hogy a pár által választott dátum már foglalt a naptáramban.

 

Az árajánlat elkészítésének másik sarokköve a helyszín, vagy helyszínek pontos meghatározása legalább város / falu szintre lebontva, hogy kalkulálni lehessen az utazás költségeivel. Számtalan esetben adódik olyan megkeresés, amikor a lakodalom más helyszínen van, mint pl. a polgári / templomi szertartás.

 

Nem egyszer történt olyan, hogy a lakodalom Magyarországon, a kreatív fotózás másik napon és külföldön volt. Ezekkel mind mind számolni kell egy árajánlat elkészítésénél, és figyelembe kell venni minden összetevőt.

Esküvői fotózás árak az alábbi szempontok alapján kerülnek kialakításra:

Nagyon fontos megjegyezni, hogy az árak kialakítása szempontjából minden lakodalmi összetevő fontos. Az alábbi lista segíteni fog abban, hogy megismerjük az árak kialakításának legfőbb tényezőit:

Hol lesz a lakodalom (ország / város)? 1 vagy 2 fotóst szeretnének az esküvőre? 150 fő felett javasolt a 2. Szeretnétek jegyes fotózást? Ha igen hol? Készülődés (Menyasszony és Vőlegény külön) Kreatív fotózás (az esküvő napján vagy külön napon) Lesznek kikérők? Falusi lakodalmaknál hagyomány, de nem minden esetben. Polgári szertartás Lesz templomi szertartás? Lakodalom vagy party Lesz vőfély vagy ceremónia mester? Ha nem akkor szinte mindenhol a fotósnak kell koordinálnia az eseményeket, pl. csoportképek. Fotókönyv (annak pontos összetevői, kizárólag a esküvő fotózása után kerülhet sor annak kialakítására és árazására) Slideshow (Minden esetben ajándék)

Az árajánlat a fenti főbb szempontok alapján készül el, de mindezektől függetlenül minden ismert információra szükség van.

 

Sok esetben a lakodalom / party alatt sztárfellépő, énekes, táncos, vagy táncosok és sok ezekhez hasonló műsor is lehetséges. Természetesen ezek is ugyanúgy hozzá tartoznak a pontos árajánlat elkészítéséhez.

 

Ahogy minden részlet tisztázásra kerül, az árajánlat azonnal elkészíthető.

 

Gyakori kérdés, az esküvői fotózás árak szempontjából, hogy az árajánlat meddig érvényes? Minden elküldött árajánlat a megküldéstől számított 30 napig érvényes. Ezt követően, ha a pár a 30. nap  lejárata után dönt úgy, hogy mellettem dönt, új árajánlat készítésére van szükség.

 

Továbbá az árajánlat nem minősül foglalónak, így a megküldéssel nem tekinthető automatikusan foglaltnak a dátum. Minden pár akkor tudja véglegesíteni a foglalását, ha aláírta a szerződést, illetve a foglaló összegét átutalta cégem számlájára, és az meg is érkezett oda. Abban az esetben, ha az árajánlat megküldését követően egy másik pár lefoglalja az adott dátumot, úgy az árajánlat azonnal érvényét veszti.

 

Csak annak a párnak az esküvőjét tudom elvállalni, aki előbb foglalja le az adott dátumot és teljesíti a foglalás feltételeit.

Erre az email címre várom az árajánlatkéréseket: web@tsphoto.hu

 

Itt is megtalálsz: Instagram

Itt kérhetsz árajánlatot gyorsan és egyszerűen