0

DIVATFOTÓS WORKSHOP STÚDIÓBAN

Egyénileg

Csak Neked

JELENTKEZEK
Teljesen igényre szabott

Divatfotós Workshop stúdióban

Miről is szól a divatfotós workshop stúdióban?

Divatfotós Workshop stúdióban

A divatfotós workshop stúdióban azoknak szól akik a divatfotózás világában szeretnének tapasztalatot szerezni, és meg szeretnék ismerni a fotóstúdiókban rejlő lehetőségeket. Nem szeretik a csoportos workshopokat, a tömeget és ha a figyelem megoszlik.  Kifejezetten akkor érzik magukat jól, ha egyedül vannak. Ha úgy érzed itt a helyed, jelentkezz. 🙂

 

A divatfotós workshop stúdióban egy fővel zajlik és pontosan a résztvevő igényeire van szabva minden. A fotózás előtt egy felmérés történik, ahol átbeszélésre kerülnek a pontos részletek is. Megismerkedünk a lehetőségekkel, felmérjük, hogy a jelentkező mennyire van otthon a fotóstúdióban alkalmazott technikákkal és mennyire ismeri az eszközöket. Így egy átfogó képet fogunk kapni a jelentkező aktuális szintjéről. Megnézzük továbbá, hogy milyen képeket készít, milyen eszközökkel. Ezek alapján kialakul a végleges tematika.

 

A divatfotózás fotóstúdióban lehet egyszerűnek tűnik, hiszen "csak" arra fordítjuk a fényt és már mehet is a móka. Na ez nem így van, közel sem. 🙂 A fotózásokat gondosan előre meg kell tervezni. Számolni kell mindennel ami a stúdióban van, ide értve a berendezési tárgyakat, a tükröződéseket, az esetleges beszűrődő fényeket, a zavaró tényezőket.... mindent. A fotóstúdióban több lehetőségünk van, használhatunk műfényeket, de a természetes fénnyel is dolgozhatunk. Ha minden összeállt és beállítottuk a környezetet, a hátteret, a fényeket, a fényformálókat, a derítő lapokat stb, akkor jöhet csak az, hogy egyáltalán mit fotózunk. 🙂 Ezután jön a modellek és a ruha kollekciók és a kiegészítők kiválasztása.

 

A fotózás alatt a modellt vagy modelleket folyamatosan instruálni kell, azaz el kell látni őket instrukciókkal, nekünk kell kitalálni minden pózt és elhelyeznünk a modellt a környezetben. Persze ebben nagyon segít, ha a modellünk akivel épp dolgozunk profi és érti a dolgát.

 

A fotóstúdió több féle lehet környezet szempontjából. Sima fotóhátteres illetve berendezett fotóstúdió. Az utóbbi izgalmasabb képek készítésére ad lehetőséget.

 

A divatfotós workshop stúdióban workshop alatt minden elméleti és gyakorlati tudás átadásra kerül.

Jelentkezés feltételei / Paraméterek

Ahhoz, hogy valaki részt vegyen a divatfotós workshop stúdióban - workshopon, szerződést kell kötnünk. A szerződés minden részletre kitérően szemléltei a lehetőségeket, és a jogokat.

 

A workshop időtartama 1 nap. Nincs lehetőség 2 vagy több napra bontani.

 

A workshopon egyedül veszel részt, csoportos foglalkozásra nincs lehetőség. Ennek előnye, hogy minden figyelem rád irányul, és minden részletet azonnal a helyszínen át tudunk beszélni. Az esetleges technikai vagy elméleti hibák azonnal korrigálásra kerülnek.

 

A divatfotós workshop stúdióban külön kitér a stúdió eszközök megismerésére, így azok számára is ideális akik még nem dolgoztak fotóstúdióban.

 

A jelentkezés alapfeltétele két tényező. Az egyik a saját felszerelés, melynek használatával legyél tisztában. Javasolt: Fullframe váz, 35mm -es és 50 vagy 85mm-es objektív, rendszervakura nincs szükség, a stúdióban stúdiólámpákkal dolgozunk. A másik a fotózásban megszerzett alapvető tapasztalat, tehát tudj értékelhető fotókat készíteni. A workshop alatt nincs lehetőség a fényképezőgép használatának és a fotózás alapjainak elsajátítására. Továbbá előny, de nem feltétel, ha tisztában vagy azzal, hogy egy divatfotózás nagyjából hogy épül fel.

 

A divatfotós workshop stúdióban - nem tartalmaz fotókidolgozást és fotófeldolgozást.

 

A fotózás eredményeit közösen kiértékeljük, és átbeszéljük a részleteket, hogy később megfelelően tudd alkalmazni a technikákat és beállításokat.

Valódi moody stílus, egyedi megoldások

High Fashion divatfotózás fotóstúdióban

Divatfotós workshop stúdióban
Divatfotós workshop kültéren
Divatfotós workshop kültéren
High Fashion
Divatfotós workshop stúdióban
Divatfotós workshop kültéren
Divatfotós workshop kültéren
Páros divatfotózás
Divatfotós workshop stúdióban
Divatfotós workshop kültéren
Divatfotós workshop kültéren
Férfi divatfotózás
Divatfotós workshop stúdióban
Divatfotós workshop kültéren
Divatfotós workshop kültéren
High Fashion női divatfotózás
Divatfotós workshop stúdióban
Divatfotós workshop kültéren
Divatfotós workshop kültéren
High Fashion női divatfotózás
Divatfotós workshop stúdióban
Divatfotós workshop kültéren
Divatfotós workshop kültéren
Páros divatfotózás
LEHETŐSÉGEK

Melyik típusú fotóstúdió áll hozzád közelebb?

HAGYOMÁNYOS STÚDIÓ

A divatfotós workshop stúdióban alap lehetősége a hagyományos fotóstúdió ahol különböző hátterekkel (fehér, fekete, szürke, egyéb), minimális berendezési tárgyakkal dolgozunk. Esetleg egy szék, egy fotel bevonható a fotózásba, de alapvetően törekszünk az egyszerűségre.

BERENDEZETT KÖRNYEZET

A divatfotós workshop stúdióban berendezett környezetben. Úgy gondolom, hogy egy ilyen stúdióban sokkal több lehetőség van igaz anyagilag is más kategória. A berendezési tárgyak a falak a dekorációk eleve úgy vannak kialakítva, hogy azok minden szeglete alkalmas legyen stúdiófotó elkészítésére.

BÓNUSZ (ELMÉLET)

A divatfotós workshop stúdióban nem csak  gyakorlatból áll. Az elmélet ugyanolyan fontos része az egésznek. Pl.: milyen felszereléssel dolgozunk, milyen beállítások mellett. A modellek instruálása mind-mind az elméleti részhez tartozik. Fontos itt továbbá megemlíteni azt is, hogy a divatfotózás előre megtervezett lépések alapján kell, hogy elkészüljön, főleg éles helyzetben. Mindezt az elméleti rész tartalmazza.

Általános információk

Divatfotós Workshop stúdióban

A divatfotós workshop stúdióban azoknak szól akik ki szeretnék aknázni a fotóstúdióban vagy egy berendezett fotóstúdióban rejlő lehetőségeket. Akik meg szeretnének ismerkedni a műfények alkalmazásával, a fényterelő és fényformáló eszközökkel és azok technikai alkalmazásával. A divatfotózás a stúdiófotózások közül is az egyik legkülönlegesebb fotózási forma. Számtalan technikai megoldás szükséges hozzá. A fotóstúdiókban teljesen más technikai beállítások mellett fotózunk mint kültéren. Ezeket az eltéréseket lépésről lépésre átvesszük, így azok számára is értékes akik nem fotóztak még soha stúdióban.

 

Fontos, hogy a stúdiófotózás alatt megismerkedünk azokkal a trükkökkel, lehetőségekkel és buktatókkal amikkel az önálló munka alatt is számtalanszor találkozhatunk. A stúdióban sok környezeti tényező lehet, amikre figyelni kell. Nagyon fontos, hogy a berendezési tárgyak, és eszközök épségét megőrizzük. Nem lankadhat a figyelmünk egy pillanatra sem, és nem engedhetjük ki a kezünkből az irányítást. A divatfotózások alatt számtalan probléma ütheti fel a fejét, amivel nekünk meg kell küzdenünk ott helyben, azonnal.

Modellekkel dolgozunk

Mivel modellekkel dolgozunk, nem egy ismerőst hívunk, így kicsit könnyebb dolgunk van abból a szempontból, hogy megvalósítsuk saját egyedi elképzeléseinket. A modellek tudják a dolgukat, van tapasztalatuk a fotózásban. A modelleket viszont instruálnunk kell, meg kell mondanunk nekik, mit és hogyan csináljanak. A divatfotózás mint fotózási ágazat, ebből a szempontból egy nehezebb választás, hiszen minden fotó alapját a mi ötletünk, elképzelésünk fogja adni.

Miket fotózhatunk?

Gyakorlatilag mi mondjuk meg és találjuk ki hiszen a workshop teljes egészében az igényeinkre van szabva. Fotózhatunk női vagy férfi modellt külön külön, illetve modelleket alkotó párokat is. Fotóstúdió esetén viszont figyelembe kell venni a korlátokat, pl.: a háttér méretét, hogy ne lógjon ki semmi a szélein. A stúdió akár többször is átrendezhető, de ezekkel a munkafolyamatokkal számolnunk kell. Számolni kell továbbá a modellek átöltözéseivel, a fények újra konfigurálásával, a pihenő időkkel. Ezeket a tényezőket is hozzá kell kalkuláljuk a fotózás időtartamához. Továbbá azt is, hogy mi is elfáradunk ezért nagyon fontos, hogy minden optimális keretek között maradjon.

Kit és hogyan?

A divatfotós workshop stúdióban - gyakori kérdés az, hogy kit és hogyan fotózzunk. A válasz nem annyira bonyolult, viszont rejt elég bonyolultságot. Fotóstúdióban is fennáll az a tényező, hogy egy női divatfotó teljesen más szempontok alapján készül el mint egy férfi. Továbbá a páros divatfotózás ismét máshogy mint az előző kettő. 🙂

 

Nem szerencsés nekiindulni egy divatfotózásnak úgy, hogy azt gondoljuk a női és férfi fotók elkészítése ugyanúgy zajlik. Ebben az esetben érhetnek bennünket meglepetések.

Kreatív körnezet

A környezet nagyon meghatározza a végleges fotóanyagot. Ez egyaránt igaz a kültérre is és a fotótsúdióra is. Stúdióban főleg statikus képeket fogunk készíteni, azaz a modell nem mozdul a fotó készítésének pillanatában. Ahhoz, hogy mozgás közben fotózzunk valaki stúdióban, rengeteg helyre van szükség, és ez ha háttérrel dolgozunk mindez nem nagyon kivitelezhető. Az legnagyobb háttér méretek általában 3 méter szélességig futnak. A fotóstúdió nagyon szépen bevilágított beauty, vagy arc fotózásra is ad lehetőséget. Természetesen páros fotózás is készíthető stúdióban, viszont itt is igaz az, hogy szerencsés, ha a pár a való életben is egy párt alkot, hogy a történet őszinte legyen, és ne feszengjenek egymás közelségében.

Workshop Ára

A divatfotós workshop stúdióban egyedileg a pontos igények és paraméterek alapján kerül beárazásra. Az árkalkulációhoz egy előzetes egyeztetés szükséges, ahol tisztázzuk milyen fotózást szeretnél pontosan, hol és mikor. Ha minden összeállt akkor születik meg a végső ár.

 

Itt is megtalálsz: Instagram

Itt jelentkezhetsz a Workshopra.