Kreatív esküvői fotózás

Kreatív eskövői fotózás lépcsőkkel a héttérben.

Első lépésben talán azt lenne érdemes tisztázni, hogy mi is az a kreatív fotózás. Sok esetben a házasulandó párok nem tudják biztosan mi is ez valójában. Mások pedig úgy nevezik, hogy a beállított képek. Ez utóbbi nem igazán fedi a valóságot, ezek nem beállított képek. Mivel jómagam a dokumentalista fotózási irányokat követem és képviselem, így inkább az elkapott pillanatoknak vagyok a híve. Persze ennek ellenére a beállítások kötelező érvényűek, hiszen megmondom a párnak hova álljanak, merre nézzenek és, hogy nagyjából mit csináljanak, tehát insturálni kell őket, ha pedig instruálom akkor be is állítom. A kreatív esküvői fotózás tehát az esküvői fotózás egy olyan része ami a fotózás szempontjából sokkal nagyobb figyelmet igényel mint az esküvő többi összetevője. Ennek számtalan oka van, de legfőképp az, hogy ez a fotózás kizárólag a párról szól. Minden figyelem a párra irányul, és rajtuk kívül (ritkán vannak ez alól kivátelek) senki sem vesz részt a fotózáson.

Leegyszerűsítve a kreatív fotózás tehát nem más mint amikor a pár és a fotós kimennek zöld vagy városi környezetbe és az alábbi fotókhoz hasonló páros fotókat készítenek. A kreatív esküvői fotózás az esküvői fotózás legfontosabb része, hiszen itt örökítjük meg a pár legvarázslatosabb pillanatait.

Nagyon szeretem az erdőket, tavakat, magas hegyeket és próbálom az egészet úgy bemutatni, hogy az valóban egy mesebeli történet legyen.

A kreatív esküvői fotózás szervezhető a lakodalom napjára, de külön napra is. A külön napi fotózás számtalan előnnyel bír a lakodalom napjára szervezettel szemben.

Külön napra szervezett kreatív esküvői fotózás

Miért kérné valaki a kreatív fotózást külön napon amikor a lakodalom napján is meg lehet csinálni?

Igen valóban meg lehet. Viszont a lakodalom napja sok esetben feszített és előre megtervezett ütemtervek szerint zajlik. Sok kérdést vet fel a lakodalom napjára szervezett kreatív fotózás, többek között: mit csinálnak a vendégek amíg a fotózás zajlik? – Milyen távolságokat kell megtenni rohanva a helyszínekért?

Továbbá: a lakodalom napjára szervezett kreatív fotózás esetében sokkal kevesebb idő jut a képek elkészítésére, rohanni kell, folyamatosan az jár majd a fejetekben, hogy mit csinálnak a vendégek, stressz van mert vissza kell érni időre, kapkodni kell, nem lesz elég energia mert már fáradtak lesztek az egész napos események után.

Igen erősen javaslom, ha van rá lehetőségetek, hogy a kreatív fotózás ne a lakodalom napján legyen. 🙂

Kérhető a kreatív esküvői fotózás önállóan lakodalmi fotózás nélkül is? - Igen.

Van, bár nem mondanám gyakorinak, hogy a pár nem szeretne másról fotókat, csak a kreatív páros fotózásról. Ebben az esetben természetesen egyedi árajánlat készítésével a fotózás elvégezhető. Ennek egyetlen feltétele van számomra, szombati napra nem szervezhető, viszont itt mindjárt le is írnám az előnyét, hiszen az év bármely napjára és évszakába lehet szervezni. A fotók elkészítése szempontjából nincs különbség. Előnye megegyezik a külön napra szervezett kreatív fotózáséval, hiszen az egész nap felhasználható, kényelmesen, rohanások nélkül.

Szervezzük külön napra?

Abban az esetben, ha az egész kreatív fotózás külön napra van szervezve a lehetőségek megváltoznak, kibővülnek. A vendégeknek nem kell várni míg a fotózás zajlik, több helyszínre is tervezhető, sokkal kényelmesebb és mindenre sokkal sokkal több idő jut. Nem kell sietni az esetleges helyszínek között, és nem kell nézzük az órát, hogy visszaérünk-e a megbeszélt időpontig. Nem kell azon sem aggódnunk, hogy közben a vendégek mit csinálnak. Mindezek mellett technikailag is mások lesznek a lehetőségek. Több helyszínnel lehet számolni, akár a teljes nap felhasználható a fotózásra. Meg tudjuk várni a naplementét és csodálatos naplementés fotókat tudunk készíteni. Lehet beiktatni pihenőket, és ami a legfontosabb, nem kell rohanni sehova.

Jómagam mindenképpen javaslom a külön napra szervezett kreatív fotózást.

Esküvő fotós szolgáltatások, pár a vízparton szerelmesen.

Esküvői kreatív fotózás fotógaléria