Las Vegas

Las Vegas egy valóságos csoda, otthonról nézve. Nem akarok úgy feltűnni senki előtt, hogy nekem semmi sem tetszik, mert Las Vegas -ról „csak jót lehet mondani” – persze ez nem teljesen igaz, és nem is lesz így. Teljesen objektív beszámolót próbálok összehozni, így ha valami nem volt jó akkor az nem volt az sajnos.

Előzmények

Feleségemmel egy Los Angeles -i munkát csináltunk épp amikor kitaláltuk, hogy ennél közelebb sosem leszünk Las Vegas -hoz és mivel a munkák között elég sok szabadidőnk volt, így úgy döntöttünk pár napra átmegyünk Las Vegas -ba. Az út csupán 1 óra repülővel.

Megérkezés, első nap

Leszállás közben szenzációs panoráma tárult elénk. Az egész várost lehetett látni, és a körülötte lévő hatalmas sivatagot. A kiszállást követően gyorsan összeszedtük a csomagunkat, majd indultunk is kifele, hogy mielőbb a városban lehessünk. A reptér nem túl nagy, de azért lehet sétálni rendesen.

A kijáratál megdöbbenve tapasztaltuk, hogy ugyan a szálloda 2km-re volt a reptértől, mégsem tudtuk ezt a távot megtenni gyalog ahogy terveztük, közben egy kis városnézést miegymás, mert a reptér teljesen le van választva a városról.

A bejutás kizárólag taxival lehetséges, vagy valamilyen másik autóval, kinek mi áll rendelkezésére. Próbáltunk Uber-t hívni de nem sikerült, valahogy nem működött a szolgáltatás. Sajnos nem volt más választásunk, egy bőszen vigyorgó taxistól próbáltunk némi infót szerezni, hogy mégis mennyibe kerül ez a 2km utazás? – Bemondtuk a hotel nevét, és annyit mondott, hogy 50 dollár. 🙂 Ahh mégis csak Las Vegasban vagyunk amúgy is többre számoltam, jó lesz az. Már mentünk is. Akarva akaratlanul bekapcsolva felejtettem a navit, mert előtte azon néztük meg, hogy merre van a hotel. A taxis persze kerülőúton vitt bennünket, így ezt a kb 2km távot sikerült 20 perc alatt megtenni, de legalább közben láttuk a várost. 57 dollárban meg is állt a műszer amikor kiszálltunk a hotelnél.

Megérkezés a hotelbe

Ugye itt minden hotel kaszinó is egyben. Szállást a Bally’s Hotel -be foglaltunk ami Las Vegas közepén van, közvetlenül a mini Eiffel Torony mellett. Tudjátok ott jobbra a tábla után. 🙂 A bejárat egyből a gigantikus alsó szinten lévő kaszinóba nyílott, nem volt semmi felvezetés, vagy előjáték, bele a közepébe. Itt aztán ment a játék rendesen pedig még csak kora délután volt.

A recepciós fiatalember valami eszméletlen tájszólással tolta, a mondókájából semmit nem értettünk. Na akkor nagy nehezen sikerült kivenni a szavaiból, hogy akar nekünk tolmácsot hívni, milyen hívjon? Magyar vagy Német, ez a 2 opció volt, hát a Magyart választottuk, gondoltuk feladjuk neki a leckét. Pikk pakk csirr csörr, már nyomta is a kezünkbe a telefont. Azért így ebben a helyzetben Las Vegas -ban egy Magyar hangot hallani a vonal túlsó végén azért az na! Mint kiderült ez is inkább csak nekünk volt újdonság, mert itt ez a default, hogy hívnak mindjárt tolmácsot szinte bármilyen nyelven. Így a kommunikáció zavartalanúl lezajlott, tudtunk mindent, megkaptunk mindent, majd irány a szoba.

Hotelszoba

Ahogy korábban mondtam, az Eiffel Torony a lábunk előtt hevert, ha nagyon nekifutok még talán el is ugrok odáig. 🙂 Na jó nem. Viccet félretéve, a kilátás azért odaver. Ezt a kilátást órákig lehetne meredten bámulni. Nekünk nagyon tetszett.

A szoba szerintem teljesen rendben volt, ami egyből feltűnt, hogy a belmagasság jóval alacsonyabb a megszokottól, a szélessége pedig jóval nagyobb. Olyan Amerikás. Nagyon tetszett. 🙂 Ez a nagyon tetszett nézetünk megváltozott kissé amikor elmozdítottuk az egyik fotelt, hogy az ablak elé vigyük és alatta állt a kosz, a kenyér darabok, meg a jó isten tudja még micsoda. Hozzá kell tennem, hogy ez a hotelszoba egy mennyei palota volt a Los Angeles -i lakásunkhoz képest, így nem nagyon vágytunk vissza. 🙂 Lehet itt kellene maradni, Los Angels -t meg hagyni, csak ugye a cuccunk 2/3-a ott van.

Úgy beszéltük felségemmel, hogy kicsit megpihenünk, aztán irány lefele fejest ugrunk a bűnös életbe. Ez így is lett. Kicsit megnyújtóztattuk magunkat, ittunk egy kv-t, majd elindultunk, nyakunkba vettük a délutánt.

Első nekifutásra kicsit felfedeztük a kaszinót, és a közvetlen környezetét. Valóban olyan minden mint amit a TV-ben lát az ember. Amit viszont nem látni a TV-ben az az, hogy minden kaszinót ilyen kis ajándékboltok vesznek körbe, ez vicces, mert messziről sem gondoltuk volna, hogy pl. egy ilyen kaszinóban kínai Las Vegas -os ajándékboltokkal fogunk találkozni. Na hát ez pont így lett, gyorsan be is mentünk egyikbe, és máris gazdagabbak lettünk egy Las Vegas -os hamutartóval. Amúgy az árak elképesztően olcsók, a hamutartó 1 dollár volt. Ez amúgy később kiderült, hogy általánosan jellemző egész Las Vegas -ra. Egyáltalán nem drága hely. Kicsit elkalandoztunk a butikok között, volt tényleg minden, illetve rengeteg étterem.

Az összes kaszinó a föld alatt össze van kötve ilyen folyósós pláza feelinget árasztó bevásárló utcákkal, ami elég jó, így nem kell kimenni a felszínre kb sehol. Persze ki lehet, de nem kell ahhoz, hogy az egyikből eljuss a másikba. Az első szakaszon a környezet úgy volt berendezve mintha egy macskaköves éjszakai utcán sétálnánk, a plafon is úgy volt kifestve, hogy az égboltot láttuk csillagokkal mindennel. Voltak fák az utcán, bokrok minden ami ahhoz kell, hogy az ember belefeledkezzen abba, hogy éjszaka kint sétál az utcán. 🙂 Ez nagyon tetszett.

Egyből lehetett tudni, hogy átértünk egy másik kaszinóba, mert akkora pompa és látvány vágott bennünket mellbe, hogy majd hanyadt estünk. Játékgépek és asztalok százai mindenmerre. Itt azért rendesen el lehet keveredni.

Ami nagyon szembetűnő, hogy a sok emberre kevés az étterem. Mivel már lassan vacsora idő volt nekünk is valami takarmány után kellett nézni, és elég nehezen találtunk, vagy azért mert tele volt, vagy azért mert nem akartunk mondjuk nyers halat enni. Nagynehezen kiválasztottuk az első esti vacsorázó helyünket, ami egy kínai étterem volt, mindenféle tésztával és furcsa számunkra ismeretlen ételekkel. Tésztát kértünk, csirkével, és mindenféle zöldséggel. Sörrel, borral, nádi hegedűvel. 🙂 – A kaja bőséges volt és jó, de semmi különleges. Kicsit elbeszélgettünk itt és eliszogattunk. Az árak mérsékeltek, 2 főre Las Vegas -ban étteremben fizettünk 40 pár dollárt, 1 sörrel, 1 pohár borral, 1 kólával, és 1 ásványvízzel. Azt hiszem ez egyáltalán nem mondható drágának. Ezt követően úgy döntöttünk, hogy eltesszük magunkat, hogy holnap újult erővel vehessük nyakunkba a várost. Várt ránk egész Las Vegas így korán kellett kelni, hogy mindenre jusson idő.

Második nap

Korán keltünk, hogy időben tudjunk reggelizni. Na ez volt ám aztán a reggeli. A hotel alsó szintjén a bejárat egyik sarkában volt egy kis sarok, kb mintha egy Mc Donalds-ba mentünk volna be, na itt lehetett kérni ilyen menü reggeli szerűséget. Volt croissant, croissant csokival, meleg szenyó sonkával, vagy tojással, kv, tea, meg víz. Aztán szevasz. Ennyi fért bele a hotel árába reggeli gyanánt. Na de mindegy ennünk kell. Ettünk. Ez eddig egy elég nagy minusz pont. Ráadásul a kiszolgálás is olyan volt, hogy jobb dobták volna inkább ki a rendelést. A kislány aki inkább hasonlított egy XXX filmből kilépett cicababára mintsem egy gyorsétterem pénztárosára olyan éles vékony hangon atom tájszólással beszélt, hogy azt sem tudtuk mit kérdez. Gyorsan választottunk valamit, hogy mielőbb túllegyünk ezen a tortúrán. Kaptunk valami cetlit amin rajta volt a sorszámunk, ha majd elkészül a kiabálnak és mehetünk érte. Ez az egész olyan volt, mintha valami falusi kis kocsmában lettünk volna. Persze közben folyamatosan érkeztek a hotel vendégei lefele, így hamarosan annyian lettünk, hogy lépni is alig lehetett.

Túl vagyunk a reggelink. Irány Las Vegas. Összeszedtük a legszükségesebb dolgokat, majd elindultunk.

Ami tetszett Las Vegas -ban

  • Éjjel nappal zajlik az élet. Mindig van valami party vagy program.
  • Nagyon tetszett, hogy a hotelek a föld alatt össze voltak kötve különböző látnivalókkal, éttermekkel, bevásárló utcákkal. Így, ha egyikből a másikba át akartunk menni, ezt anélkül is nyugodtan megtehettük, hogy nem voltunk ott vendégek, simán átsétáltunk a föld alatt.

Ami nem tetszett Las Vegas -ban

  • A mérete, mi tényleg azt hittük, hogy Las Vegas akkora, hogy azt még elgondolni is képtelenség, erre nem hogy nem akkora, de kb 1 km hosszú utca ami az értékes rész, a többi pedig lakóházak a sivatagban.
  • Tényleg minden a kaszinózásról szól.
  • Rengeteg az ajándék bolt és szinte mindegyikben ugyanazt a portékát árulják kis eltérésekkel, és persze Made in China.

Megérte ide jönni?

Meg, de csak egyszer. Nem vagyunk kaszinó játékosok, és itt nagyjából csak ezt lehet csinálni. Egyszer látni kell, de annak aki nem kaszinózni jön 2 nap bőven elegendő, mindent meg tud nézni.